Deel dit artikel
-

TIE verwerft opdracht overheid

De overheid heeft Tie Holding , Unit 4 Software en Exact Automatisering de opdracht gegeven om software te ontwikkelen waarmee het zijn dienstverlening via internet kan vergroten. De opdracht is ondermeer afkomstig van het Ministerie van Economische Zaken en de Belastingdienst. Hoeveel geld er met de opdracht is gemoeid werd niet bekend gemaakt.

Het gaat om het overheidsproject Elektronische Heerendiensten waarvoor ondermeer TIE Nederland de opzet mag verzorgen. TIE Nederland is onderdeel van de TIE Holding dat op zijn beurt weer onderdeel is van Newconomy. Doel van het project is om het gemakkelijker te maken voor bedrijven om zaken via internet met de diverse overheidsinstanties af te handelen. Bovendien is het goedkoper, zo is de verwachting.

Tie berekent dat wanneer bedrijven zaken als hun Aangifte Omzetbelasting, Jaarstatistieken of Melding Sociale Verzekering via internet regelen dit de bedrijven een besparing oplevert van 24,5 duizend gulden. Dit is het bedrag dat het bedrijfsleven gemiddeld kwijt was in 1998 aan deze handelingen.

Behalve het Ministerie van Economische Zaken en de Belastingdienst behoren ook het Centraal Bureau voor Statistiek en het Landelijk Instituut voor Sociale Verzekeringen (LISV) tot de opdrachtgevers. In februari 2001 zal het project in de vorm van een proef van start gaan.

Afgelopen weekend waarschuwde minister van Boxtel in NRC Handelsblad nog dat overheidsdiensten zullen fuseren als gevolg van internet. Als een groot deel van de handelingen via internet gedaan wordt, zo stelde de minister, dan is er minder behoefte aan talloze, afzonderlijke overheidsinstellingen.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond