Deel dit artikel
-

Toch Flash voor de iPhone

De kogel is door de kerk. Met een Flashplayer in de maak voor de iPhone gaat Adobe toch in tegen de wensen in van Steve Jobs. Dit ondanks de zorgen van Apple dat de technologie niet geschikt is om op het mobiele toestel te draaien.

Dat meldt de website Engadget.

Eerder drukte Steve Jobs geruchten over Flash op de Iphone nog de kop in. Begin deze maand gaf hij op de jaarlijkse aandeelhoudersvergadering van Apple aan dat de sdk voor de iPhone geen Flash zou ondersteunen.

Volgens Adobe ‘hoort Flash gewoon bij het internet’. De leverancier van grafische software wil koste wat kost Flash naar de iPhone brengen. Na een onderzoek is het bedrijf van mening zelf een Flashplayer te kunnen ontwikkelen voor de iPhone.

Een Russische zakenman wil niet wachten op de ontwikkeling van Adobe. Hij zocht een andere oplossing om ‘flash’ op zijn iPhone te krijgen en gaf een Oostenrijkse juwelier de opdracht om zijn toestel een nieuw jasje te geven. Voor 120.000 euro is de ‘flashy’ iPhone van de zakenman nu bewerkt met 318 diamanten en 18 karaats witgoud.

Deel dit bericht

2 Reacties

John

he he dan ga ik hem ook kopen als die uit is , lekker webcammen via je mobiel

joris

Adobe kan zoveel beweren. Zolang Apple geen flash op de iPhone wil komt dat er ook niet. En ik geef ze groot gelijk, ook ik wil geen flash op mijn iPod Touch. Dat scheelt weer bewegende reclames zoals hier rechts op de pagina. Kijk naar Safari 3.1, recentelijk door Apple gelanceerd: beweegt richting html 5 en ondersteunt de video / audio tags. Ik zie geen reden meer voor flash nu Apple (en firefox, opera, etc) cross platform video pushen m.b.v. de video tag.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond