Deel dit artikel
-

TomTom wil verkoopplannen niet bevestigen

TomTom ontkent berichten van Reuters dat het de Deutsche Bank heeft ingeschakeld om te helpen met een mogelijke verkoop, maar ingewijden houden vol dat het bedrijf van plan is om een minderheidsaandeel te verkopen.

TomTom, met een marktwaarde van zeker 1,7 miljard euro, wil volgens Reuters kijken of er interesse is in Azië. In een officiële reactie op het berichtgeving wordt geen verdere toelichting gegeven. Het enige dat met nadruk wordt ontkend is de inschakeling van een financieel adviseur. Daarmee wordt op zijn min de suggestie gewekt dat er wel degelijk verkoopplannen zijn.

Het Nederlandse bedrijf ziet de omzet al enige tijd teruglopen door de verminderde vraag naar navigatiekastjes. Een poging om te verdienen aan sporthorloges en actiecamera’s liep op niets uit.

Aan de zakelijke markt wordt nog wel verdiend. maar die markt groeit niet snel genoeg om het omzetverlies in andere sectoren te compenseren.

CEO Harold Goddijn en drie drie medeoprichters hebben 45 procent van de aandelen, ook John de Mol heeft nog een belang van vijf procent.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond