Deel dit artikel
-

TomTom op de nieuwe iPhone

TomTom is de eerste die navigatiesoftware voor de nieuwe, sneller iPhone levert. Het Nederlandse bedrijf presenteerde de noviteit gisteren op het podium tijdens een druk Apple-evenement.

Op 19 juni verschijnt de opvolger van Apples huidige mobiele telefoon in de VS, de iPhone 3GS, in de maanden daarna volgende 80 andere landen. Het toestel is even duur als de huidige iPhone, maar heeft een betere batterij, MMS-ondersteuning, video-camera, spraakbesturing en meer opslagruimte (16 en 32 Gigabyte).

De huidige generatie iPhones blijft in omloop, maar zal ongeveer de helft van de huidige prijs gaan kosten.

Dat zijn een paar van de nieuwigheden die Apple gisterenavond bekend maakte tijdens een ontwikkelaarsconferentie. Aan de softwareschrijvers kon het bedrijf vertellen dat binnen twee weken de 3.0-versie van het iPhone-besturingssysteem verschijnt, onder meer met HTML5-ondersteuning.

Er liggen momenteel 50.000 applicaties in de schappen van Apples iTunes App Store, de downloadwinkel voor de iPhone. Dat is tien keer meer dan het aantal Android-applicaties.

Technisch directeur Peter-Frans Pauwels van TomTom liet zien hoe zijn bedrijf inhaakt op de navigatiemogelijkheden van de nieuwe Apple-telefoon. Er zit een kompas in de telefoon, de landkaart is georiënteerd op de rijrichting en kan overweg met Google Maps. TomTom ontwikkelde een bijbehorende car kit, die toestaat dat de iPhone rechtop of overdwars wordt gebruikt en handsfree bellen toestaat. De prijs is nog niet bekend.

Bekijk Pauwels’ presentatie via deze videolink, vanaf 1:22:30.

T-Mobile Nederland bevestigde zojuist dat het ook voor deze iPhone de verkooprechten heeft. De iPhone 3GS is hier vanaf 26 juni verkrijgbaar.

Deel dit bericht

1 Reactie

Tom

De eerste? Ik geloof het niet. Kijk maar in de AppStore. Er zijn al 2-3 aanbidders en TomTom laat nog steeds niets van zich horen…Hoe lang moeten we nog wachten TomTom? Of zijn de ontwikkelaars ontslagen vanwege bezuinigen?

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond