Deel dit artikel
-

Ook TomTom in slimme horloges

TomTom heeft vanmiddag in Amsterdam twee slimme horloges voorgesteld aan de internationale pers. Het Nederlandse bedrijf heeft vooral de hardloop- en fietsersmarkt op het oog. Ook ziet TomTom nieuwe mogelijkheden voor de navigatiekastjes in auto’s.

De nieuwe TomTom Runner en TomTom Multi-Sport GPS sporthorloges zijn uitgerust met een extra groot scherm en full-screen grafische trainingstools en beschikt als eerste over One-Button Control.

Volgens TomTom zijn veel GPS-horloges te dik en gecompliceerd om te gebruiken tijdens de training. Directeur consumentenmarkt Corinne Vigreux. ‘Zoals we eerder makkelijk te gebruiken navigatie producten hebben ontwikkeld, komen we nu met producten die draag- en gebruiksgemak bieden.’

TomTom stelde ook een nieuwe TomTom Go voor. De nieuwe TomTom GO serie wordt standaard geleverd met Lifetime TomTom Traffic. Die geeft aan waar vertragingen beginnen en ophouden, waardoor automobilisten hun bestemming sneller kunnen bereiken. Gebruikers kunnen op twee manieren verbinding maken met TomTom Traffic, via Smartphone Connected of via Always Connected. Gebouwen en herkenningspunten komen tot leven dankzij een 3D weergave.

Volgens het bedrijf liggen er nog steeds kansen voor losse navigatiesystemen. 39 procent van de automobilisten heeft nog geen navigatie-apparaat. Van de bestaande gebruikers is 26 procent geïnteresseerd in vervanging. Negen procent gebruikt autonavigatie op mobiel, dertien procent gebruikt inbouwnavigatie. Van de mobiele gebruikers wil een deel toch weer terug naar losse modules.

Deel dit bericht

1 Reactie

Erik

Huh? Oke, even een voorbeeld om mijn ‘huh’ nader te verklaren:
Stel dat je een hardloper bent en je zou opzoek zijn naar een slimme horloge om je sportprestaties beter in kaar te brengen. Waarom zou je dan een horloge van TomTom kopen en niet wachten op een Apple horloge of Microsoft? Waar je vervolgens de keuze hebt uit meerdere apps en functionaliteiten (en er zullen er duizenden apps bijkomen denk ik) om je sportprestaties in kaart te brengen. EN daarnaast denk ik, gezien de ontwikkelingen op e-health, dat een horloge van Apple of andere aanbieders nog stappen verder gaat. TomTom heeft naar mijn mening zeer geringen tussenfase gevuld met hun horloge.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond