Deel dit artikel
-

Top videodienst Hulu stapt op

CEO Jason Kilar en verschillende van zijn medewerkers verlaten de Amerikaanse videodienst Hulu. Zij zouden zich niet langer kunnen verenigen met het beleid van eigenaren Disney, Comcast en News Corp.

De drie schijnen het niet eens te worden over de toekomst van de belangrijkste concurrent van Netflix. Zij hebben namelijk ook belangen in reguliere netwerken ABC, Fox en NBC en die zien Hulu als concurrentie.

Kilar (afkomstig van Amazon) drong er bij de aandeelhouders telkens op aan fors te investeren in het platform. Hulu, verkrijgbaar via onder meer Apple TV, de Wii en mediaspelers van Roku, heeft drie miljoen betalende abonnees. De omzet ligt rond de zevenhonderd miljoen dollar, maar winst wordt er nog niet gemaakt.

Bij de start van Hulu werd sceptisch gereageerd op het videoplatform, dat werd gezien als een goedkope poging van gevestigde mediabedrijven om met YouTube te concurreren.

Kilar vertrekt in april, te laat voor een positie als CEO bij Yahoo, waarvoor hij vorig jaar al eens is gevraagd. Slechter is hij niet van Hulu geworden. Kilar en diverse andere werknemers verkochten hun aandelen, waarbij Kilar alleen al veertig miljoen dollar opstreek.

Hulu had een bescheiden positie buiten de VS. Plannen om de dienst in Engeland en Ierland uit te rollen, werden opgeschort. Hulu lanceerde in Japan in het najaar van 2011. Overigens is Endemol een van de programmaleveranciers.

Over de toekomst van het bedrijf wordt inmiddels druk gespeculeerd. Sommige analisten vermoeden dat News Corp. zijn beide partners wil uitkopen.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond