Deel dit artikel
-

Topman Uber mogelijk met verlof

Bestuursvoorzitter Travis Kalanick van Uber wordt mogelijk met tijdelijk verlof naar huis gestuurd. Het bestuur van het bedrijf achter de taxi-app kwam zondag bijeen om te praten over omvangrijke beleidsveranderingen. Ook zou het bestuur zijn bevoegdheden willen inperken, met meer toezicht.

Uber kampt met een reeks schandalen, variërend van seksuele intimidatie tot het stelen van bedrijfsgeheimen en het dwarsbomen van toezichthouders. Niet alles daarvan kan direct op het conto van Kalanick worden geschreven, maar hij wordt wel verantwoordelijk gehouden voor de verziekte bedrijfscultuur.

Uber heeft het advocatenkantoor van voormalig justitieminister Eric Holder ingehuurd in om de bedrijfscultuur te verbeteren. Wan Ling Martello, een hooggeplaatste manager bij Nestlé, wordt onafhankelijk toezichthouder. Ze was dat al eerder bij Alibaba.

Zeker twintig werknemers zijn ontslagen na klachten over seksuele intimidatie. Emil Michael, de rechterhand van Kalanick, stapt om andere redenen ook op. Hij hield zich vooral bezig met overnames.

Rachel Holt, die al bij Uber werkt sinds 2011, wordt genoemd als mogelijke opvolger van Kalanick.

Foto: Dan Taylor (cc)

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond