Deel dit artikel
-

Topomzet en minder winst voor Amazon

Amazon.com heeft een zeer goed eerste kwartaal achter de rug. De omzet ging fors omhoog, mede dankzij de verkoop van de Kindle en e-commercediensten voor derden.

De verkopen gingen met 34 procent naar 13,2 miljard dollar, beter dan analisten hadden verwacht. De netto-inkomsten vielen wel lager uit: 130 miljoen dollar, vergeleken met 201 dollar een jaar geleden.

Een belangrijk deel van de omzetwinst komt voor rekening van de Kindle, en dan met name Amazons tablet Kindle Fire, die vaak als een concurrent van de iPad werd gezien. Amazon wil flink investeren in deze apparaten om daarmee nieuwe klanten voor de webwinkel aan te trekken.

Amazon lijkt tegenwoordig vooral te verdienen aan digitale producties, zoals muziek, apps en speelfilms. Het bedrijf liet zich echter niet uit over haar Netflix-achtige videodienst Prime Instant Video, waar duizenden tv-shows en speelfilms kunnen worden besteld. Een jaarabonnement kost 79 dollar.

Deel dit bericht

4 Reacties

Amazon Nederland

Amazon komt binnenkort in nederland!

Erwin Boogert

Heb je concrete aanwijzingen?

Amazon Nederland

Er liep rechtzaak tegen een winkelketen die heet Amazon. Dames kleding zaak die te vinden is . En er was een nieuws bericht op tweakers
http://tweakers.net/nieuws/78502/amazon-komt-over-enkele-maanden-met-nederlandse-site.html

Freek

Het is ook terug te zien in de verkopen van de Kindle Fire..
http://www.tabletsmagazine.nl/2012/05/ipad-wint-marktaandeel-terug-android-zak-verder-weg/
Jammer want is een mooi apparaat. Laat Amazon maar naar NL komen wat mij betreft. Zal Bol.com zuur vinden.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond