Deel dit artikel
-

TradeTracker opent kantoor in Londen

Het Nederlandse affiliate marketing bureau TradeTracker is sinds vandaag ook actief in het Verenigd Koninkrijk. Het is de eerste internationale stap van het bedrijf.

Het in Almere gevestigde TradeTracker is opgericht in 2004. Het bedrijf heeft een netwerk van 700 aangesloten adverteerders. Zij kunnen adverteren op de sites van bij TradeTrackers aangesloten partijen (affiliates). Adverteren gebeurt op basis van ‘performance': de adverteerder betaalt op basis van prestatie, bijvoorbeeld het aantal keren dat op een advertentie wordt geklikt of het aantal binnengehaalde leads.

Voorbeelden van andere grotere affiliate partijen in Nederland zijn Daisycon, M4N, Tradedoubler en Zanox. Daarvan zijn de twee laatste partijen buitenlandse bedrijven met een Nederlandse vestiging.

De start van TradeTracker in Londen vormt volgens het bedrijf de eerste stap naar een Europees netwerk van adverteerders en online uitgevers. Na het Verenigd Koninkrijk zullen de komende maanden meer Europese landen volgen, zegt CEO Paul van Doorn van TradeTracker.

Op het kantoor in Londen komen vijf mensen te werken. In Nederland werken 18 mensen.

Keuze voor Verenigd Koninkrijk
Waarom kiest TradeTracker bij haar uitbreiding naar andere Europese landen als eerste voor het Verenigd Koninkrijk? "De online advertising markt is daar op dit moment het meest ontwikkeld. Er ligt ons in Engeland een enorme uitdaging te wachten. We hebben voor deze markt een agressief maar haalbaar doel gesteld, en we hebben er alle vertrouwen in dat we het gaan redden".

TradeTracker wil in het Verenigd Koninkrijk een van de top 5 partijen in de markt worden. Paul van Doorn: "Er zijn verschillende Nederlandse adverteerders die met ons mee gaan. We verwachten binnen de komende twee tot drie maanden al enkele tientallen campagnes aan te kunnen bieden aan de Engelse affiliates".

In de komende maanden zal TradeTracker ook actief worden in andere Europese landen waaronder Duitsland en Italië.

Foto door: ian-n (CC)

Deel dit bericht

2 Reacties

Patrick Vrik

Gefeliciteerd TradeTracker! Jullie zijn goed bezig. Als eerste volwaardige Nederlandse concurrent van TradeDoubler naar het buitenland en dat binnen 3 jaar na oprichting is een knappe prestatie. Ga zo door, ik zal jullie aandachtig blijven volgen.

Dirk G

Al enige tijd ben ik publisher bij Tradetracker. Ik had persoonlijk verwacht dat tradetracker deze stap al eerder zou maken, en ik vraag mij af of het niet al te laat is om naar de UK te gaan. Maar aan de andere kant heeft tradetracker zich ook in de nederlandse markt in een heel rap tempo bewezen en zijn ze hier de grootste geworden met een enorme diversiteit in adverteerders. Ik wens tradetracker veel succes in het buitenland, en ben benieuwd hoe het ze daar zal vergaan.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond