Deel dit artikel
-

Travelbird levert ‘topprestatie‘ voor Rocket Internet

De Nederlandse reissite Travelbird is opgenomen in het groepje Emerging Stars bij internetbedrijf Rocket Internet. Deze groep rijzende sterren noteert een gemiddelde omzetgroei van vierhonderd procent. Waardering Travelbird: 140 miljoen.

De financiële prestaties van Travelbird en Traveloka uit Indonesië zijn dermate goed, dat Rocket Internet ze opneemt in het klasje met topbedrijven. Rocket ziet in de travelmarkt nog dermate veel groeikansen dat het een nieuw bedrijfsafdeling Travel opzet. De mondiale reismarkt zal meer reisinitiatieven van de Duitse internetgroep gaan zien.

Vanochtend publiceerde Rocket Internet de financiële cijfers over de afgelopen zes maanden. De omzet verdubbelde tot een half miljard euro. Expliciete cijfers over Travelbird worden niet genoemd, enkel dat de Emerging Stars gemiddeld met 387 procent groeiden.

Om de groei te faciliteren verhuist Travelbird in deze periode ook naar een grotere locatie in Amsterdam aan de Keizersgracht.

In maart van dit jaar nam Rocket Internet een strategisch belang van 16,4 procent in het online reisbedrijf.

De omzet van de Duitse bedrijvengroep groei in de zes maanden tot oktober met 38 procent tot 261 miljoen euro.

In de afgelopen twee maanden sinds de beursnotering nam de waardering van de participaties met 74 miljoen euro toe tot 2,7 miljard euro.

Bij de onderdelen van de bedrijvengroep werkt 25.000 man. Afgelopen jaar werden zeven nieuwe bedrijfsconcepten op de markt gebracht. Voor het einde van het jaar komen er nog drie bij.

Uit de toelichting op de halfjaarcijfers wordt ook duidelijk dat de techneuten in Berlijn twee systemen hebben ontwikkeld om meer bedrijfsconcepten te kunnen bouwen en klantenbinding te verbeteren. Met het SellerCenter Platform kunnen snel vraag & aanbod-concepten worden gebouwd en gelanceerd. Met het Campaign Factory Platform moeten de Rocket-bedrijven betere klanten kunnen werven en behouden.

Deel dit bericht

1 Reactie

Hedwig Wassing

Wij van WC eend …..

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond