Deel dit artikel
-

Broers Samwer investeren in TravelBird

De bekende internetbroers Samwer nemen via hun investeringsmaatschappij Global Founders Capital een minderheidsbelang in TravelBird. De online reisorganisatie zegt hiermee de groei binnen en buiten Europa te kunnen versnellen.

Momenteel is TravelBird actief in twaalf Europese landen. De investering zal het volume van TravelBird dit jaar ruim verdubbelen naar ruim twintig landen. Naast de Europese landen wordt ook voet aan de grond gezet in onder andere Australië.

De broers Marc, Oliver en Alexander Samwer waren oprichters van Alando, dat in 1999 voor vijftig miljoen dollar aan eBay werd verkocht. Nog veel meer geld vingen de broers met de verkoop van Jamba aan VeriSign voor 270 miljoen dollar in 2004. Met dat geld werd behalve financieringsmaatschappij European Founders Fund ook incubator Rocket Internet opgericht.

Oprichters en eigenaren Symen Jansma (40) en Dennis Klompalberts (34) laten in een persbericht weten dat het geweldig is om samen te mogen werken met investeerders die in e-commerce hun sporen ruimschoots hebben verdiend. ‘Nu kunnen we nog sneller opschalen. Hiervoor trekken wij nog eens 750 medewerkers aan van over de hele wereld.’

TravelBird is in 2010 opgericht en noemt zich snelst groeiende vakantiewebsite van Europa. TravelBird groeide in ruim drie jaar tijd naar 250 medewerkers en is gevestigd in Amsterdam.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond