Deel dit artikel
-

Travix verkoopt EasyToBook

Online reisgigant Travix heeft EasyToBook 2,5 jaar na de overname al weer verkocht. Het bedrijf past niet bij de kernactiviteiten en strategie die topman John Mangelaars formuleerde.

MakeMyTrip uit India heeft het meerderheidsbelang in EasyToBook van Travix overgenomen. Voor dat belang en een extra kapitaalinjectie legt het bedrijf, dat een beursnotering in New York heeft, rond vijf miljoen dollar op tafel.

Het Indiase bedrijf was vooral geïnteresseerd in de technologie van hotelkamerboeker EasyToBook. En in het Europese bereik. Dat laatste sluit goed aan op de reisbehoeften van de consument in het thuisland van MakeMyTrip.

Algemeen directeur John Mangelaars reageert tegen over Emerce: “We richten ons op global flight als kernactiviteit met daarbij een set extra producten. Denk aan zaken als hotels en auto. In de ultieme situatie vertalen we dit naar een compleet commerceplatform, waaraan we werken met ‘Go With Max’. In die setting moet je kiezen voor focus en dan past Hotels daar als eigen unit niet strategisch in. Gezien de markt, met grote partijen als Booking.com, zijn we niet groot genoeg om te willen doorinvesteren.”

Travix, onderdeel van BCD, is eigenaar van reismerken als Cheaptickets.nl, Vliegwinkel.nl en VakantieXperts.

Foto: Yuichi Kosio (cc)

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond