Deel dit artikel
-

TripAdvisor koopt softwarebedrijf Bókun

TripAdvisor koopt softwarebedrijf Bókun uit IJsland om zijn niet-hotelomzet een impuls te geven. De start-up levert software om aanbieders van trips en activiteiten online te brengen.

Natuurlijk is TripAdvisor al eigenaar van Viator, een internationaal portal waarop aanbieders hun lokale activiteiten tonen. Maar de overname van Bókun moet een extra stimulans geven om nog meer organisatoren en exploitanten van toeristische uitjes en trips online te brengen.

Hoeveel geld met de overname is gemoeid, houden de partijen voor zich. Sinds de oprichting in 2012 haalde Bókun 340.000 euro aan venture capital op. TripAdvisor zal enkele miljoenen euro’s hebben betaald.

De werking van het – naar eigen zeggen grootste b2b-tripplatform ter wereld – uitgebeeld:

Om video’s van Youtube te kunnen tonen, dienen analytische cookies en tracking cookies geaccepteerd te worden.

TripAdvisor realiseert rond de twintig procent van zijn omzet uit bemiddelen tussen reizigers en aanbieders van activiteiten. De rest van het geld komt uit hotelboekingen. Het concern wil de nieuwe tak versneld uitbreiden, wat de overname verklaart. Concurrent Booking.com maakte eind vorige week nog bekend de start-up Amerikaanse FareHarbor te kopen om dezelfde reden.

Foto: Giuseppe Milo (cc)

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond