Deel dit artikel
-

Truck2Trade verhandelt vrachtwagens

Autodata Nederland gaat vrachtwagens verhandelen via het Internet. De site Truck2Trade is een vervolg op de reeds bestaande Eurotruckfax, waarmee handelaren op de hoogte worden gehouden van het Europese aanbod. De dienst heeft 4500 abonnees.

'De Eurotruckfax schoot tekort voor de Europese markt', zegt marketing directeur van Autodata, Patrice van der Heiden. 'Het aanbod van gebruikte vrachtwagens hield eigenlijk op bij de grens. Met de site hopen we dat probleem te ondervangen.'

De site verdient geld door het plaatsen van advertenties van aanbieders, en is dan ook bedoeld als advertentiemedium. Twee keer per week verschijnen er nieuwe advertenties. Een aanbieder betaalt per advertentie 15 euro. Voor het ontvangen van de fax waren nog kosten verbonden, de maildienst is gratis. De omzet van de dienst is niet bekend.

Om de meeste Europese landen te kunnen bedienen, werkt de site samen met een aantal Europese bedrijven. Zo wordt vraag en aanbod op elkaar afgestemd en wordt voorkomen dat een truck heel Europa doorreist, terwijl in de buurt ook een soortgelijke wagen te koop was.

De 4500 abonnees zitten voornamelijk in Scandinavië, Groot Brittanië en Duitsland. Met name Duitsland is een goed afzetgebied voor de Nederlandse markt, omdat hier ook de doorvoer naar het oostblok plaatsvindt.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond