Deel dit artikel
-

Trump weinig enthousiast meer over Oracle deal met TikTok

De Amerikaanse president Donald Trump maakt zich zorgen over de onderhandelingen die het Chinese ByteDance voert met Oracle over de verkoop van videoapp TikTok nu het moederbedrijf meerderheidsbelang wil behouden in de Amerikaanse activiteiten van het populaire platform.

Zes Republikeinse senatoren, onder wie Marco Rubio, hebben Trump geadviseerd om de deal, waarbij Oracle hooguit de data van TikTok zou gaan beheren, af te keuren. Donderdag wordt Trump nader geïnformeerd.

‘Ik ben niet bereid om iets te ondertekenen,’ aldus Trump over het huidige voorstel. ‘Ze (Oracle) zullen zich morgenochtend bij mij melden.’

De oorspronkelijke deadline van 15 september is reeds gepasseerd.

Trump had eerder gedreigd om de app te verbieden, tenzij zijn Amerikaanse activiteiten werden verkocht aan een Amerikaans bedrijf en de Amerikaanse overheid een deel van de opbrengst zou krijgen.

Nu China de exportsregelgeving heeft aangescherpt lijkt verkoop niet mogelijk. De Chinese regering ziet liever dat TikTok in de Verenigde Staten verdwijnt, dan dat de Amerikaanse activiteiten van het platform gedwongen worden verkocht, zo schreef Reuters een dezer dagen.

Foto Pixabay

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond