Deel dit artikel
-

ByteDance ziet af van verkoop TikTok, wel datadeal met Oracle

Videoapp TikTok komt niet in handen van een Amerikaans bedrijf, wel zou er een datadeal zijn gesloten met Oracle. Dat melden verschillende Amerikaanse media op basis van bronnen. Officieel is nog niets bevestigd.

Volgens Reuters wordt Oracle de datapartner van ByteDance, waarbij het Amerikaanse bedrijf de gegevens van Amerikaanse gebruikers gaat beheren. Wel krijgen TikTok investeerders General Atlantic en Sequoia naar verluidt een minderheidsbelang. Volgens Bloomberg zou ook nog worden onderhandeld over een (klein) belang van Oracle in de Noord-Amerikaanse activiteiten van TikTok.

De Amerikaanse president Trump heeft ByteDance gesommeerd om voor half september TikTok aan een Amerikaanse partij te verkopen. De Amerikaanse overheid vreest dat anders gevoelige informatie wordt doorgespeeld aan China.

Vannacht maakte Microsoft bekend dat moederbedrijf ByteDance haar voorstel in ieder geval had afgeslagen. Microsoft vond het voorstel goed voor de TikTok-gebruikers en de nationale veiligheid. Microsoft had aanzienlijke veranderingen willen doervoeren om de beste beveiliging, privacy en bestrijding van desinformatie mogelijk te maken.

Het is niet bekend of de regering Trump akkoord gaat met een datadeal. Daarnaast heeft ByteDance toestemming nodig van de Chinese overheid. Die heeft recentelijk de exportregels aangescherpt.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond