Deel dit artikel
-

Trusted Shops zoekt concurrentie Thuiswinkel.org

Thuiswinkel.org krijgt concurrentie van Trusted Shops uit Duitsland. Het bedrijf brengt zijn Europese recensie- en certificatiediensten naar Nederland, mede dankzij een investering van de Franse bank Crédit Agricole.

Met de bekendmaking van de nieuwe investeerder zegt Trusted Shops dat het zijn diensten buiten de nu zes EU-landen wil uitbreiden naar Nederland en Spanje.

Crédit Agricole bevestigt de investering, maar noemt geen getallen. De bank kan zich hiermee als marktpartij richting digitale ondernemers profileren. Voor Trusted Shops is de financiering een signaal aan de markt dat betrouwbaarheid moet uitstralen.

Trusted Shops is een commerciële instantie die winstdoelstellingen nastreeft. Zijn belangen liggen bij de aandeelhouders. Bij brancheorganisaties als Thuiswinkel.org liggen de belangen bij de leden en de consument.

Webwinkels die van de Duitse diensten gebruik maken kunnen recensies laten verzamelen (voorbeeld) en het resulterende rapportcijfer op hun website plaatsen.

Webwinkels die een maandabonnement nemen kunnen hun zaak laten certificeren door Trusted Shops. Er wordt gekeken naar de procedures en in hoeverre het bedrijf voldoet aan de nationale en internationele regels. Ondernemingen die de certificatie doorstaan kunnen een geld-terug-garantie voeren en geschillen laten oplossen door een commissie van Trusted Shops.

Met dit soort diensten begeeft Trusted Shops, waar ook de Duitse Samwer-broers met hun European Founders Fund achter zitten, zich op een terrein waar Thuiswinkel.org in Nederland een naam heeft.

Trusted Shops claimt dat het ruim 9.000 winkels met zijn diensten bedient in Europa.

Nederland kent ondertussen een waaier aan keurmerken en logo’s waarmee webwinkels een vorm van betrouwbaarheid kunnen proberen uit te stralen.

Foto: John Steven Fernandez (cc)

Deel dit bericht

1 Reactie

Brian

Het is maar zeer de vraag of Trusted Shops het in Nederland kan opnemen tegen Thuiswinkel.org. Dat ze hun diensten al aabieden in zes andere landen wil absoluut niets zeggen. De tijd zal het leren!

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond