Deel dit artikel
-

TU Delft organiseert eerste anti-drone race DroneClash

Om drones op een goede en veilige manier in de maatschappij te laten ‘landen’, is de ontwikkeling van anti-drone maatregelen cruciaal. Het  Micro Air Vehicle Lab (MAVLab) van de TU Delft organiseert daarom op 4 december de allereerste DroneClash. Tijdens deze anti-drone competitie moeten deelnemende teams met hun eigen drone(s) zoveel mogelijk andere drones uit de lucht zien te halen.

Drones kunnen ons leven invliegen, maar moeten er ook weer uitgehaald kunnen worden als dat nodig is, zegt Bart Remes van het Delftse MAVLab.

Op 4 december verzamelen alle teams zich op Valkenburg Airport. In elke ronde strijden vier teams met elkaar. Elk team heeft één of meerdere ‘Fighter drones’ waar ze andere drones mee kunnen neerhalen, en een zogenoemde Queen drone die ze moeten verdedigen. Het publiek kan de competitie bijwonen en ervaren als een soort real life video game.

De teams starten in de Battle 1st Arena, waar ze elkaar meteen al proberen uit te schakelen. De overlevende drones vliegen door de Hallway of Doom Death and Destruction, waar ze door allerlei anti-drone instrumenten bestookt worden. Uiteindelijk komen ze in de ‘4 Queen palace’ waar ze de Queen drones van de andere teams moeten uitschakelen. Wie dit lukt, wint.

Om video's van Youtube te kunnen tonen, dienen analytische cookies en tracking cookies geaccepteerd te worden.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond