Deel dit artikel
-

UPS laat drones opstijgen van bezorgvoertuig

UPS test samen met het bedrijf Workhorse Group de bezorging in landelijke gebieden van pakketjes per drone. Die stijgen op vanaf het UPS bezorgvoertuig en keren ook weer terug, terwijl de chauffeur zijn route volgt voor andere leveringen.

UPS voerde de test maandag uit in Tampa, Florida, samen met Workhorse Group, een ontwikkelaar van elektrische bestelwagens en drones gevestigd in Ohio.

In landelijke gebieden moeten de voertuigen vaak kilometers rijden voor één enkele levering. Door een drone te laten vertrekken vanaf het voertuig, kan men dure kilometers besparen. ‘Dit is een grote stap op weg naar een grotere efficiëntie voor ons netwerk, en tegelijk ook voor de beperking van onze emissies,’ aldus het bedrijf.

UPS denkt jaarlijks tot wel 50 miljoen dollar te besparen. Landelijke routes zijn het duurst door de tijd en voertuigkosten die nodig zijn voor elke bezorging.

De drone die werd ingezet voor de test, is het HorseFly UAV-afleversysteem van Workhorse, een octocopter-drone die volledig geïntegreerd is de elektrische bestelwagens van Workhorse. Onder de drone is er een kooi die via een luik tot in het voertuig gaat. Een UPS-chauffeur plaatst het pakje in de kooi en kan de drone met een druk op de knop van een aanraakscherm autonoom op weg sturen naar een vooraf ingesteld adres. De accu van de HorseFly-drone laadt op zolang ze zich op de basis bevindt. De drone kan 30 minuten vliegen en een pakje van maximaal 4,5 kg dragen.

UPS test al jaren automatisering en robottechnologie, waaronder drones. In september organiseerde UPS een testlevering voor dringende geneesmiddelen van Beverly in Massachusetts naar een eiland op 5 kilometer van de Atlantische kust.

Vorig jaar heeft de Amerikaanse Federal Aviation Administration (FAA) een regelgeving uitgevaardigd voor onbemande vliegsystemen die commercieel gebruik van drones toelaat en de weg effent voor meer uitgebreide toepassingen in de toekomst.

Om video's van Youtube te kunnen tonen, dienen analytische cookies en tracking cookies geaccepteerd te worden.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond