Deel dit artikel
-

‘Tuinbranche niet goed ingericht voor online verkoop’

De tuinbranche is nog niet goed ingericht op consumenten die online willen bestellen. Dat concludeert de Consumentenbond.

Bij Groenrijk moeten consumenten hun online bestelde artikelen zelf ophalen en het online assortiment van Gamma en Life&Garden is een stuk kleiner dan dat van hun ‘echte’ winkels. Intratuin heeft zelfs helemaal geen webwinkel.

Consumenten die online bestellen, doen ervolgens de Consumentenbond goed aan om de verzendkosten met elkaar te vergelijken, die variëren van 1,99 euro (bol.com) tot 7,95 euro (Ranzijn). Vanaf een bepaald aankoopbedrag is verzending vaak gratis. Bij bouwmarkt Formido moeten consumenten echter flink wat uitgeven voordat de verzending gratis is: zo’n 200 euro.

Deel dit bericht

3 Reacties

boyke

Gadero geeft het juiste voorbeeld in de tuinbranche

Dolf van Tilburg

Er zijn gelukkig ook uitzonderingen die de regel bevestigen. Het online tuicentrum Wishpel biedt via zijn verschillende webshops een uitgebreid assortiment. Enkele voorbeelden: http://www.wishpel-moestuin.nl, http://www.veldadealer.nl en http://www.gardena-flymo-dealer.nl. Je kunt er alles thuis laten bezorgen.
Er zijn dus wel degelijk goede alternatieven die wel goed ingericht zijn op de online consument.

Joyce

Jammer dat de Consumentenbond zich enkel heeft gericht op 1. traditionele, op offline verkoop gerichte tuincentra en 2. enkel merkproducten. Er zijn heel veel goede alternatieven, waarbij online wél centraal staat. Gek ook dat de Consumentenbond ‘verbaasd’ is over hoge verzendkosten: verzending is nu eenmaal niet gratis (al lijken de bol.com’s van deze wereld ons dat wel te willen laten geloven) en voor grote producten als tuinsets en barbecues rekent een vervoerder al gauw 20+ euro. Ofwel zitten deze kosten verdisconteerd in de prijs, ofwel betaal je er extra voor in de vorm van verzendkosten. Vooral als er ook een optie is om producten af te halen zal het tweede vaker het geval zijn.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond