Deel dit artikel
-

Twee nieuwe online hardwareverkopers in Nederland

Op 1 september start Buyonline een hard- en softwarewinkel die moet uitgroeien tot een complete b-to-b procurement-oplossing. Gedurende twee jaar zal Buyonline voor 100.000 gulden per maand adverteren. Op 20 augustus startte een andere nieuwe aanbieder: E-vita.com NV, die zich richt op de online verkoop van computerapparatuur, digitale camera's en aanverwante producten aan consumenten.

Initiatiefnemers van BuyOnline zijn Robert Poorter, Peter van Riet en Jethro Jefferson, alledrie met ruime DM-ervaring bij bedrijven als 06-software en Microwarehouse. Ingram is de logistieke partner. Buyonline verkoopt om te beginnen pc hardware, pc software, Mac hardware, Mac software, networking en supplies. Volgens Poorter moet BuyOnline in 2002 meer dan 50 miljoen gulden omzet per jaar draaien. Investeerders zijn (naast de drie initiatiefnemers) ICOM en Dinvest.

BuyOnline mikt op de b-to-b markt, wil scherp op prijs concurreren en zal bedrijven gepersonaliseerde log ins en customized pricing aanbieden. Daarnaast wil BuyOnline middelgrote tot grote bedrijven complete procurement-oplossingen aanbieden via de bedrijfsintranetten. Er zijn nog geen overenkomsten met dergelijke klanten gesloten. Binnen een jaar zullen de productcategorieën uitgebreid worden met kantoorartikelen en zakenreizen.

Initiatiefnemer Bob Roos van E-vita.com richt op de consumentenmarkt. Hij voorziet nog flinke groei in de computerbusiness, en denkt dat er vooral op prijs geconcurreerd zal worden. De strategie is erop gericht zo snel mogelijk een soort warenhuis te worden. In november zullen Outdoor-artikelen (tenten, kampeerspullen etc) toegevoegd worden. Roos mikt op minimaal een miljoen gulden omzet per maand.

Deel dit bericht

1 Reactie

Rick Helderman

Geen slechte zet, nu zal het camperen met computer ook wel een stuk intresanter worden, voor hobbyisten zoals ik, een warenhuis met pc hardware en je kunt je tent ook gelijk aanschaffen !!!

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond