Deel dit artikel
-

Twintig miljoen voor Engelse start-up chatcommerce

Een website heeft Threads amper en een mobiele app evenmin. Toch staat de Engelse start-up in de belangstelling van investeerders. Het krijgt twintig miljoen dollar om zijn luxe chatcommercediensten uit te bouwen.

Threads Styling uit Londen haalt het nieuwe groeigeld op bij C Ventures en Highland Europe. Laatstgenoemde is onder meer bekend als aandeelhouder van WeTransfer GetYourGuide, Spartoo en Outfittery.

De Engelse start-up van oprichtster Sophie Hill is een volledig digitaal werkend bedrijf, maar heeft een heel magere website en zeker geen apps. Die zijn ook niet nodig. Hill bestiert een team van personal shoppers dat werkt voor veelal rijke vrouwelijke klanten.

Via Instagram deelt Threads dag en nacht geanimeerde, stijlvolle media met kleding en outfits. Die fungeren als inspiratie. Klanten kunnen zich uiteindelijk richten tot de personal shoppers via Whatsapp, Instagram, Snapchat en WeChat om orders te plaatsen. Dat kan op basis van het beeld dat ze net hebben gezien, maar ze kunnen ook screenshots sturen of foto’s van kleding die ze zelf namen.

Het motto van de Engelsen is ‘Inspire, Acquire, Deliver‘.

Klanten geven gemiddeld meer dan 3.500 euro uit per order. Als vindersloon ontvangt het bedrijf rond de tien procent. Daarnaast betalen ook de luxe modemerken een vergoeding voor het aanbrengen van klandizie.

Met het nieuwe geld wil het acht jaar oude bedrijf uitbreiden naar het Midden-Oosten en Azië en in de VS. Klanten zitten echter overal waar zij zich met hun telefoon bevinden, dus de activiteiten zijn niet per se geografisch gebonden. Expansie zal vooral het opbouwen van lokale naamsbekendheid omvatten.

Naast kleding bemiddelt Threads Styling sinds kort ook bij de aanschaf van sieraden.

Foto: Thomas8047 (cc)

Deel dit bericht

1 Reactie

Igor Beuker

Leuk stuk! Even gespeurd en gekeken. Qua purpose viel me op hun site op dat: “make people the best they can be”

Toen ik verder las begreep ik het. Als je per keer voor 3.500 euro fashion bestelt, is dat natuurlijk een prachtig purpose in life 🙂

Om de 20 mio terug te verdienen met een marge van ca. 350 euro (10%) zijn bijna 58.000 orders nodig. Dat betekent veel rijke vrouwen met een purpose vinden en heel veel personal shoppers hebben rondrennen.

Ik doe natuurlijk een beetje flauw. Maar dat kwam meer door dat purpose verhaal op hun site. Ik snap dat ieder z’n purpose in het leven heeft en dat mooie dure kleren delen op Insta ook veel nieuwe likes geeft.

Cheers
Igor

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond