Deel dit artikel
-

Twitter bant 7000 QAnon accounts

Twitter bant nagenoeg alle content die verwijst naar de rechtse complotten van QAnon. De maatregelen worden de komende week ingevoerd, en volgens Twitter zullen zeker 150.000 accounts wereldwijd daar mee te maken krijgen.

7000 accounts zijn al verwijderd omdat die de bedrijfsregels keer op keer overtraden.

Aanhangers van QAnon, grotendeels Trump fans, denken dat de berichten komen vanuit het Witte Huis, ook al komen de voorspellingen in die berichten vrijwel nooit uit.

QAnon heeft zijn oorsprong in het omstreden forum 4chan, maar bereikte later meer gangbare sociale media zoals Facebook, Twitter en Reddit. QAnon was onder meer verantwoordelijk voor de verspreiding van geruchten rond Pizzagate, een verzonnen theorie over kindermisbruik door Hillary Clinton en haar staf.

Google scherpt intussen zijn beleid op het gebied van medische desinformatie aan. Advertenties die complottheorieën rond het coronavirus promoten worden geweigerd en complotsites die eerder verdienden aan Google advertenties krijgen geen cent meer.

Google was al begonnen om advertenties in te trekken voor de libertarische nieuwssite Zero Hedge, die met regelmaat bizarre theorieën aanhangt. Eerder dit jaar verschenen niet-onderbouwde beweringen dat een in Wuhan gevestigde wetenschapper het virus als wapen creëerde. Ook werden zijn naam, een foto van hem en zijn contactgegevens vrijgegeven. Daarop besloot Twitter om Zero Edge een maandenlange ban te geven.

Deel dit bericht

2 Reacties

Mike

Wat je ook denkt een ding staat altijd overeind FREEDOM OF SPEECH.

martijn

Tja hoe meer je van dit soort accounts bant hoe sterker die mensen in hun dingen gaan geloven, nu zullen ze zeggen “zie je wel, het mag niet bekend worden”.

Ik vind het aan de ene kant een kwalijke ontwikkeling, vroeger, begin 2000 had je allerlei nare nazi websites online staan, en die bleven gewoon staan; viel onder “vrijheid van meningsuiting” ookal was het een foute mening. Je kon klagen wat je wou bij de abuse afdeling van de host maar ze lieten het stug online staan.

Nu google zo groot en machtig is, kunnen hun kennelijk bepalen wat dan “freedom of speech” is; en dus kunnen hun laten staan en verwijderen ze wat ze willen.

Niet goed, in mijn optiek. Maarja, kennelijk zijn er gewoon teveel domme mensen online die alles voor “waar” aan zien, en tegen zichzelf beschermd moeten worden. Dat was begin 2000 wel anders.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond