Deel dit artikel
-

Iets meer gebruikers voor Twitter, maar omzet daalt

Microblog Twitter heeft in het afgelopen kwartaal het aantal maandelijkse actieve gebruikers met vijf procent zien toenemen. Het aantal dagelijkse gebruikers steeg in een jaar tijd met 12 procent. CEO Jack Dorsey zegt blij te zijn met die groei, maar verdienen doet Twitter nauwelijks aan die nieuwe gebruikers.

Twitter noteerde een omzet van 574 miljoen dollar, 5 procent minder dan een jaar geleden. Onder de streep werd 116 miljoen dollar verlies geleden (pdf).

Niettemin zegt het bedrijf meer waarde voor zijn adverteerders te bieden. Maar die adverteerders zitten, sinds Twitter veel buitenlandse kantoren sloot, vooral in de VS, waar het aantal maandelijkse gebruikers juist licht daalde. Ten opzichte van het vorige kwartaal zijn er ook wereldwijd amper nieuwe gebruikers bijgekomen.

De inkomsten uit advertenties daalden met 8 procent, wel brachten de datalicenties meer op.

Twitter breidt het aantal mogelijkheden van zijn dienst nog steeds verder uit. Sinds deze week is het Meldingen-tabblad in de Twitter-app verder aangevuld met wat de mensen die je volgt zoal bezighoudt.

Voor het volgende kwartaal rekent Twitter op een bedrijfsresultaat (EBITDA) van tussen de 130 en 150 miljoen dollar. Dit jaar moeten de kosten met 3 procent zijn gedaald.

Beleggers waren wederom niet onder de indruk. De koers kelderde zojuist voorbeurs met 8 procent.

 

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond