Deel dit artikel
-

Twitter lanceert fotosite

Twitter is vanaf deze week niet enkel voor tekst maar ook voor beeld. Het bedrijf staat op het punt een fotosite te lanceren die nauw is vervlochten met zijn oorspronkelijke berichtendienst.

Vandaag of morgen zal Twitter-directeur Dick Costolo tijdens de D9-conferentie van de Wall Street Journal de details bekend maken van de fotosite.

Het is nog niet bekend hoe de dienst er gaat uitzien, hoe deze is verweven met de tekstchats en of er een poging wordt gedaan om geld te verdienen.

De fotosite zal een directe concurrent zijn voor fotodeelsites als Yfrog, Img.ly, Twitpic, Flickr en mogelijk ook Mobypicture. Laatstgenoemde positioneert zich anders dan reguliere fotosites. Het Nederlandse initiatief hangt meer als paraplu boven de andere fotosites.

Vorige week kocht Twitter nog het bedrijf Tweetdeck. Dat is een van de populairdere programma’s voor de computer en mobiel om berichten te lezen en delen. Een jaar geleden kocht het al het bedrijf achter Tweetie. Met deze overnames kreeg het bedrijf clients in handen, iets wat het zelf ontbeerde.

Investeerders in Twitter verweten het bedrijf vorig jaar dat het te weinig eigen software en diensten had in de periferie van hun berichtendienst. Hoe breder de olievlek van diensten rondom de miljarden berichten hoe beter het bedrijf daar geld aan kan verdienen, klinkt de redenering.

Mogelijk zegt Costollo vandaag of morgen ook iets over de vermeende overname van advertentiedienst Adgrok.

Foto: Joi Ito (cc)

Deel dit bericht

1 Reactie

Karel Kolb

Toch jammer dat ons babl.nl ’t niet gered heeft, daar kon je van meet af aan al fotoberichten plaatsen 🙂

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond