Deel dit artikel
-

Twitter muilkorft ontwikkelaars

Twitter introduceert strengere regels voor ontwikkelaars. Zo mogen apps niet meer dan 100.000 gebruikers hebben, tenzij het microblog expliciet toestemming verleent.

Ook moeten applicaties zich voortaan kenbaar maken aan Twitter, zodat het bedrijf weet waarvoor de berichten worden gebruikt. Twitter wil weten wie de ontwikkelaar is en wat het volume is van het berichtenverkeer.

Twitter wil naar eigen zeggen op deze manier misbruik van zijn API zien te voorkomen.

Ontwikkelaars krijgen zes maanden om te voldoen aan de nieuwe voorwaarden. Mogelijk zullen veel apps straks niet meer werken.

Dat deze regels eraan zaten te komen, was al duidelijk. Om die reden zag LinkedIn zich onlangs genoodzaakt de berichtenstroom af te sluiten en vermoedelijk krijgt ook Flipboard geen toegang meer. Instagram-gebruikers mogen hun Twitter-contacten niet langer kan toevoegen aan de foto-applicatie.

De reacties op Twitter zijn overwegend vernietigend. “Twitter heeft meer regels dan Noord-Korea’.

Het zou er zelfs toe kunnen leiden dat er alternatieven ontstaan. Zo heeft de Amerikaanse startup App.net een dezer dagen een half miljoen euro opgehaald om een reclamevrij alternatief voor Twitter te bouwen. ‘Twitter kan zijn potentieel niet meer waarmaken omdat het zijn ziel verkocht heeft aan adverteerders’, heette het.

Deel dit bericht

1 Reactie

Pieter

Zit Twitter uit alle nood te zoeken naar inkomsten, of ziet het echt niet in dat de Apps en community juist van enorm belang zijn voor het bestaan van Twitter?

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond