Deel dit artikel
-

Twitter neemt sociale app Squad over, Reddit koopt TikTok kloon

Twitter heeft voor een onbekend bedrag het team achter de sociale app Squad overgenomen. CEO Esther Crawford en CTO Ethan Sutin en de rest van het team verhuizen mee. Reddit lijft op zijn beurt TikTok kloon Dubmash in.

Reddit maakte zondag laat de overname bekend van Dubmash, een TikTok kloon. Het is niet bekend wat het dicussieforum voor de dienst betaalt. Medeoprichters Suchit Dash, Jonas Drüppel en Tim Specht blijven op hun post. Eerder zou Dubmash al eens overnamegesprekken hebben gevoerd met Facebook en Snap.

Twitter heeft inmiddels de Squad app uit de roulatie gehaald en de app keert ook niet meer terug. Twitter gaat de technologie om schermen te delen (mobiel en desktop) wel voor zijn eigen platform gebruiken.

Squad, dat enige tijd samenwerkte met Snap, heeft in totaal 7,2 miljoen dollar financiering opgehaald.

Het ziet er overigens naar uit dat Twitter zijn videoapp Periscope zal opheffen, nadat eerder al Vine was gestopt. Gebruikers menen dat te kunnen afleiden uit de code, maar formeel is dat nog niet bevestigd. Met de introductie van Twitter Live en Fleets lijkt deze losse app overbodig geworden.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond