Deel dit artikel
-

Twitter schiet fors in het rood, toch meer advertenties verkocht

Twitter merkt de gevolgen van de haperende economie en het gevecht met Elon Musk. De omzet over het tweede kwartaal daalde op jaarbasis met 1 procent naar 1,18 miljard dollar. Er was een nettoverlies van 270 miljoen en een operationeel verlies van 344 miljoen, deels veroorzaakt door hogere uitgaven. Alleen al 33 miljoen dollar moest worden gereserveerd voor de overnameplannen van Musk.

Vorig jaar om deze tijd noteerde Twitter nog een winst van 30 miljoen dollar, Toch wist Twitter ondanks de uitdagende omstandigheden meer advertenties te verkopen. De omzet steeg 2 procent naar iets meer dan 1 miljard.

Abonnementen en andere diensten deden 101 miljoen dollar, 27 procent minder dan een jaar eerder.

Het aantal dagelijks actieve gebruikers steeg verder naar 237 miljoen, 16,6 procent meer dan een jaar geleden. 196 miljoen komt van buiten de VS.

Twitter heeft inmiddels zijn handen vol aan het juridische geschil met ondernemer Elon Musk, die zijn plannen om het bedrijf over te nemen wil opgeven. Twitter vindt dat Musk zich aan zijn eerdere beloftes moet houden.

De inhoudelijke behandeling van de rechtszaak die Twitter heeft aangespannen begint al in oktober, zeer tegen de zin van Musk, die de zaak pas februari volgend jaar laten aanvangen.

Het team van Musk stelt dat het maanden de tijd nodig heeft om informatie in te winnen over de hoeveelheid nep-accounts die op Twitter actief zijn. Die accounts vormden het belangrijkste struikelblok bij de onderhandelingen tussen Musk en Twitter.

Twitter geeft vanwege de problemen met Musk geen toelichting op de cijfers.

Foto Shutterstock

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond