Deel dit artikel
-

Twitter verdubbelt omvang EU-hoofdkantoor

Twee jaar geleden zat er één medewerker op Twitter EU-hoofdkwartier in Dublin, binnenkort moeten dat er tweehonderd zijn. Het bedrijf schaalt de commercie internationaal op in de aanloop naar zijn beursgang.

De berichtendienst maakt bij de officiële opening van zijn Europese kantoor eerder deze week bekend dat het honderd nieuwe medewerkers wil aanstellen in Ierland. Het soort personeel varieert van Legal tot P&O en van Techniek tot Sales & Marketing.

Veel mondiale internetbedrijven hebben hun Europese kantoor in Dublin. Onder hen bevinden zich Google, Facebook, LinkedIn en eBay. De regels en werksfeer zouden gunstiger zijn voor de Amerikaanse ondernemingen dan elders in de EU.

Een ongetwijfeld belangrijke tak van de Ierse operaties zal Verkoop & Operaties worden. Dat zijn de afdelingen die het meest contact hebben met de eindgebruiker, in dit geval de adverteerder. Twitter exploiteert commerciële postings rondom de zoekresultaten, in de marge van de tijdlijn en algemene rubrieken zoals Trending Topics. Bedrijven kunnen daar bij opbod contextueel relevante reclameposities kopen. De betaling geschiedt naar geleverd resultaat.

Eerder deze maand maakte Twitter bekend naar de beurs te gaan. Het bedrijf zou dit jaar een omzet van ongeveer vijfhonderd miljoen dollar realiseren, volgend jaar het dubbele. De investeringen in commerciële expansie zijn daar in belangrijke mate debet aan.

Foto: Newton Grafitti (cc)

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond