Deel dit artikel
-

UberEats test bezorgabonnement in VK

Maaltijdbezorger UberEats doet in het Verenigd Koninkrijk proeven met een bezorgabonnement. Gebruikers kunnen onbeperkt maaltijden laten komen zonder daar een cent bezorgkosten voor te betalen.

De proeven lijken een reactie op de invoering van een vergelijkbaar abonnement in het VK voor concurrent Deliveroo. Dat bracht het bezorgabonnement afgelopen november op de markt in 45 steden. UberEATS zag rond die periode het licht en begon vrijwel direct met commerciële proeven.

Of en wanneer UberEats het abonnement op de markt gaat brengen, wil Toussaint Wattinne nog niet bevestigen aan Business Insider. De markt voor maaltijdbezorgingen is echter zo concurrerend dat partijen geen klanten willen door handige features niet aan te bieden.

Waar Wattinne zijn proeven hield en welke variabelen en nieuwigheden daarbij werden getest, houdt hij voor zich.

Als en wanneer hij besluit om het bezorgabonnement uit te brengen, zal het op enig moment ook exclusieve extra’s bevatten. Net zoals Amazon Prime niet enkel meer om bezorgingen gaat maar ook aantrekkelijke extra’s biedt zoals streaming video en foto-opslag.

Het ligt voor de hand dat UberEats het bezorgabonnement bij gebleken succes ook in andere landen zal willen aanbieden.

De maaltijdbezorgdienst van Uber realiseert dit jaar een omzet van naar schatting drie miljard dollar. In sommige landen en steden is de maaltijdbezorger groter dan het taxibedrijf.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond