Deel dit artikel
-

Unibet hoeft inleg gokverslaafde niet terug te betalen

Gokbedrijf Unibet hoeft het gokverlies van 170.000 euro aan een Nederlandse speler niet terug te betalen. Die had dat geld gevorderd omdat Unibet niet over een Nederlandse vergunning bleek te bezitten. De rechtbank Amsterdam heeft zijn eis vandaag afgewezen.

Een jaar of vijf geleden begon de speler deel te nemen aan kansspelen. Hij vergokte gedurende enkele jaren 178.088 euro. In januari 2012 werd hij opgenomen op Intensive Care van de kliniek van Verslavingszorg Noord Nederland.

De man meent dat de overeenkomst tussen hem en Unibet vernietigbaar is nu het bedrijf de vereiste vergunning niet heeft.

Unibet voerde als verweer dat de Nederlandse rechter niet bevoegd is en het Nederlands recht niet van toepassing is. Unibet beschikt over een vergunning in Malta en richt zich niet op de Nederlandse markt.

De rechtbank constateert echter dat Unibet in die periode zich wel degelijk op de Nederlandse markt heeft gericht. Via de domeinnaam Unibet.nl werd de verslaafde doorgeleid naar het internationale domein. Verder blijkt dat betalingen door en aan Unibet werden gedaan via een bij een Nederlandse bank gehouden bankrekeningnummer van een Nederlandse vennootschap.

De rechtbank vindt dat Unibet over een vergunning had moeten beschikken. Hoewel Unibet in strijd met de wet heeft gehandeld, leidt dit niet tot nietigheid of vernietigbaarheid van de kansspelovereenkomst.

Ook staat vast dat de speler wist of moet hebben geweten van de risico’s van gokken, dat hij mede om die reden een eigen verantwoordelijkheid voor zijn speelgedrag had en dat hij geen gebruik heeft gemaakt van de mogelijkheden om zichzelf in dat gedrag te beperken.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond