Deel dit artikel
-

Unilever deelt mobiele coupons uit

Unilever houdt in de Verenigde Staten een proef waarbij het kortingsbonnen verspreidt via mobiele telefoons. Winkelende klanten in supermarkten moeten daardoor eerder naar Unilever-producten grijpen dan die van anderen.

De Nederlands-Engelse multinational beproeft een nieuwe manier om zijn artikelen onder de aandacht van consumenten te brengen. Er draait een proef de komende vier weken in een winkel van winkelketen Shoprite in de staat New Jersey, meldt de Wall Street Journal.

Consumenten die dollars willen besparen op hun dagelijkse boodschappen dienen zich eerst naar in te schrijven op Samplesaint.com. Dat is de technische partij met wie Unilever samenwerkt.

Koopjesjagers geven op de website aan voor welke Unilever-artikelen ze korting willen in de winkel. Vervolgens krijgen ze een sms’je met link naar een webpagina met daarop de kortingscode of barcode.

Eenmaal bij de kassa scant de winkelier de mobiele digitale kortingsbon. Door de koppeling tussen de systemen van Shoprite en Samplesaint is te zien dat de coupon is vergeven en gebruikt (video). Consumenten kunnen de persoonsgebonden coupon daarom niet aan derden doorgeven.  

In Nederland zijn kortingsbonnen op de mobiele telefoon niet gebruikelijk. Het verschijnsel digitale coupons begint hier nu pas gestaag door te dringen tot Nederlandse websites. Verscheidene couponsites meldden Emerce  een vervijfvoudiging in gebruik.

Foto: kwantakoon (cc)

Deel dit bericht

1 Reactie

Jeroen Nas

Binnen Nederland zal dit ook al vrij snel plaatsvinden, vermoed ik. De mobiele telefoons en klanten zijn er klaar voor. In de praktijk vormt de kassa de grootste barriere. Kassaleveranciers zijn traag, star en opereren grotendeels op verouderde technologie en zijn niet in staat/hebben niet de wil om eenvoudige koppelingen te bouwen naar leveranciers zoals samplesaint (die in het artikel genoemd worden). Wanneer daar een partij opstaat die wat flexibeler opereert, zul je een forse explosie zien van dit soort oplossingen.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond