Deel dit artikel
-

Unilever koopt voor 1 miljard euro in bij BT

Unilever maakt British Telecom de komende zeven jaar tot belangrijkste leverancier van IT-diensten en heeft daarvoor een contract afgesloten ter waarde van 1 miljard euro. Voor beide partijen is het een van de meest omvangrijke IT-contracten ooit afgesloten.

Unilever noemt de overeenkomst "de grootste IT-deal ooit afgesloten", voor British Telecom is het "een van de grootste" contracten die het ondertekende.

British Telecom gaat voor Unilever spraak- en dataverkeer regelen en wordt ook ingezet voor mobiele diensten. Het bedrijf wordt de komende zeven jaar de enige leverancier verantwoordelijk voor communicatie bij Unilever. De nieuwe overeenkomst met BT borduurt voor op al bestaande contracten met BT's onderdeel Syntegra, dat diensten leverde voor berichtenverkeer en beveiliging.

Door BT zo'n grote rol te geven verwacht Unilever op kosten te besparen en de winst te verhogen, als onderdeel van de al eerder in gang gezette strategie 'path to growth'. Bovendien sluit het ook aan bij de doelstelling van vereenvoudiging, zoals die ook in deze strategie is ontvouwd.

Martin Armitage, verantwoordelijk voor Global Infrastructure Organisation (GIO) bij Unilever zegt: "Om de doelen van deze strategie te bereiken is het essentieel dat Unilever een globaal netwerk heeft dat hoge kwaliteit combineert met lage kosten." BT werd uitgekozen omdat ze "de juiste nieuwe technologie introduceren en tegelijkertijd de kosten omlaag brengen".

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond