Universiteit Utrecht en Ricoh in onderwijsinnovatie

De Universiteit Utrecht en het bedrijf Ricoh gaan intensiever samenwerken bij het ontwikkelen van nieuwe onderwijstechnologie. Daartoe hebben ze een intentieovereenkomst getekend.

Onderwijsinnovatie is een belangrijk speerpunt in het Strategisch Plan van de Universiteit Utrecht. Daarom biedt samenwerking met bedrijven zoals Ricoh grote kansen.

Online en blended learning vragen om een goede digitale leeromgeving. In het Utrechtse Teaching and Learning Lab kunnen docenten nieuwe voorzieningen in de praktijk uitproberen.

In het Utrechtse onderwijslab worden verschillende type meubels getest, maar bijvoorbeeld ook geavanceerde 3D-printers, smartborden, tablet-tafels, en lightboards. Voor registratie van onderzoek naar ruimte-gebruik worden speciale 360-graden camera’s ingezet. De universiteit draagt ook bij aan de ontwikkeling van verschillende soorten productsoftware, bijvoorbeeld voor digitale toetsafname en serious games.

De Universiteit Utrecht investeerde de afgelopen jaren al fors in onderwijsvernieuwing en ICT. Het universiteitsbrede programma Educate-it ondersteunt docenten om hun onderwijs te innoveren en blended te maken met beschikbare IT-tools.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond.

terug