Deel dit artikel
-

UPC past marketing op glasvezel aan

Kabelaar wijzigt in stilte de telefonische marketing om zich te verdedigen tegen lokale glasvezelprojecten.

In de nieuwsbrief van het particuliere glasvezelproject Glazenkamp in de Nijmeegse wijk Hazenkamp is gemeld dat UPC individuele aanbiedingen doet. Het ging om telefonische aanbiedingen exclusief voor bewoners Hazenkamp.

De UPC-marketeers zeiden geen bewijzen op papier te kunnen sturen, noch brochures of een website te kunnen tonen. Dit betekent, aldus – dat UPC niet genegen is om het bod aan de bewoners van zijn wijk openbaar te maken. Dat zegt het bestuur van het Glazenkamp-project. Daarin zit onder meer Boudewijn Nederkoorn, voorheen directeur van Surfnet,

"De intake gebeurt met een bandje dat meeloopt met het telefoongesprek en daarin worden de voorwaarden en de gegevens voorgelezen waarna je daar ja op kunt zeggen. Juridisch is dat bandje later bepalend bij eventuele discussies over de voorwaarden."

Immers, UPC probeert landelijk zo veel mogelijk uniforme tarieven te bieden wat in een aantal opzichten gunstiger is, qua marketing, klantcontacten en concurrentie.

De woordvoerder van UPC bevestigt dat UPC dit uniforme marketingbeleid heeft losgelaten: "We hebben inderdaad in Nijmegen klanten telefonisch benaderd, bestaande klanten en potentieel nieuwe klanten. Dat is gebeurd vanuit ons call-center met een concurrerend aanbod."

Heeft UPC nu plotseling de strategie herzien? "Dit komt niet uit de lucht vallen. Het is ingegeven door de sterk toenemende concurrentie. Behalve met satelliet, Digitenne en IPTV van verschillende partijen hebben we steeds meer te maken met andere partijen.

Juist die partijen, vaak lokaal opgezette krachtige initiatieven, vragen om lokale concurrerende strategieÎn. Die hebben we in Nijmegen geactiveerd. We willen marktaandeel behouden en zo mogelijk uitbouwen daar waar fiber-to-the-home zich manifesteert."

UPC wil niet zeggen hoe scherp de lokale aanbieding is. Dat kan ‘Glazenkamp’ wel zeggen, zij het uit de mondelinge overlevering van bewoners:

Voor nieuwe klanten is het aanbod een 20 Mb/s download- en 2 Mb/s upload internetaansluiting met een basis belabonnement voor 20 euro per maand voor de eerste twee jaar, daarna de ‘normale prijs’.

Voor bestaande klanten is het aanbod dezelfde internetaansluiting, onbeperkt bellen naar alle vaste nummers in Nederland en digitale tv met 90 tv-zenders plus een recorder voor 30 euro per maand gedurende twee jaar.

Dat zijn aanzienlijk mooiere aanbiedingen dan de Totaalpakketten die UPC biedt, voor respectievelijk 20 en 35 euro, met lagere internetsnelheden.

Glazenkamp voelt de concurrentie en waarschuwt bewoners: "Als je niet met de eerste vraagbundeling van Glazenkamp mee kunt omdat je elders nog langjarige verplichtingen hebt lopen, kunnen de kosten voor aansluiting op het glasvezelnetwerk aanzienlijk hoger uitvallen."

Deel dit bericht

4 Reacties

Robin

Casema heeft in Utrecht een vergelijkbare actie gedaan. Daar gingen in de wijk Lombok verkopers van Casema langs de deur met het verhaal dat Casema daar nu ook internet via glasvezel aanbood.In Lombok is LomboXnet actief met een kleinschalig glasvezelnetwerk.

Marc

In Eindhoven doet UPC momenteel hetzelfde, daar waar Onsnet ook aan het werven is, 19,95 per maand voor 20/2 plus onbeperkt bellen binnen Nederland…

Ted Verbeek

ik kan sinds maart weer gratis kijken via UPC, kreeg een brief dat ze me tijdelijk voor 2 weken zouden aansluiten, nu dus zo'n 7 maanden terug.Ik had ook al een vermoeden dat het te maken had met de glasvezel bij mij in de buurt.

Harry

Klopt,Bij mij(in Eindhoven)ook een aanbieding gekregen zoals Mark zegt.Ging accoord,tsja waarom niet,kreeg volgende dag bericht van Onsnet over hun aanbieding 😀

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond