Deel dit artikel
-

Veel apps ‘onvindbaar’ op Apple TV

Ontwikkelaars die enorm hun best hebben gedaan om op tijd apps voor de nieuwe Apple TV te ontwikkelen zijn boos omdat hun creaties nergens zijn te vinden.

Anders dan de App Store kent de appwinkel van Apple TV geen categorieën. Wel is er een sectie Games, maar daar wordt slechts een beperkt aantal apps vermeld. Ook was er tot gisteren geen Top 100 van meest gedownloade titels. In de Amerikaanse App Store bevinden zich ruim duizend titels, maar die zijn grotendeels onzichtbaar.

Ontwikkelaar Brian Greenstone van Pangea Software heeft vijf games voor Apple TV ontwikkeld, maar zijn titels Bugdom 2, Air Wings, Otto Matic, Nanosaur 2 en Nucleus worden nergens vermeld, tenzij je specifiek op die namen gaat zoeken. Op die manier vreest Greenstone dat al zijn werk voor niets is geweest.

Greenstone is niet de enige die zijn onvrede uit in forums. ‘Het probleem is niet alleen het gebrek aan categorieën,’ zegt Marc Schulman van Multieduicator. ‘Maar Apple maakt ook niet duidelijk dat er meer apps zijn dan die door Apple worden uitgelicht.’

Ontwikkelaars hopen dat Apple de fout snel rechtzet, iets dat in hun ogen niet zoveel werk zou hoeven te kosten. Gisteren is al wel een Top Charts toegevoegd.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond