Deel dit artikel
-

Vente Privée: veertig procent omzet via mobiel

De besloten webwinkel Vente Privée realiseert in Nederland 38 procent van zijn omzet via het mobiele kanaal. Om de mobiele winkel te verbeteren, brengt het een nieuwe versie uit van zijn app voor Android en iOS.

Met de publicatie van de nieuwe app zal ook het gebruik van het mobiele kanaal verder groeien. Het kan niet lang duren voordat het huidige mobiele verkeersniveau van veertig procent nu stijgt tot boven de vijftig. Vanaf dat moment is Vente Privée een primair mobiele shop.

Het Franse bedrijf exploiteert een webwinkel waar louter leden kunnen shoppen. Ze krijgen koopjes aangeboden tegen tientallen procenten korting op de normale winkelprijs.

In de nieuwe app kunnen klanten zich ‘abonneren’ op hun favoriete merken. Zodra er een sale live gaat waarin die merken worden verkocht, krijgt de shopper een push-alert. Zo hoeft ze de koopkans niet te missen. Daarnaast is de app locatiegevoelig, om adres van aflevering te selecteren, en zit er een speciale hulpknop in om de klantenservice direct te kunnen mailen of bellen.

Vente Privée heeft 22 miljoen leden in Europa en boekte in 2013 een omzet van 1,6 miljard euro, zestig procent meer dan het jaar ervoor. Als deze omzetontwikkeling zich over 2014 voortzet, realiseert de eigenzinnige leiding dit jaar een mobiele omzet van rond de miljard euro.

Foto: Christopher Macsurak (cc)

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond