Deel dit artikel
-

Omzet Vente Privée naar 1,6 miljard euro

De omzet van Vente Privée is afgelopen jaar met zestig procent toegenomen tot 1,6 miljard euro. De Franse online exploitant van flashsales groeide in Nederland tot boven de 100.000 klanten.

Vanochtend maakte het private bedrijf enkele kerncijfers over het jaar 2013 bekend, onder meer de verkoopcijfers.

Een jaar geleden ging het bedrijf uit Parijs nipt over de omzetgrens van een miljard euro heen. In 2013 ging het gas er goed uit en steeg de omzet met goed zeshonderd miljoen euro. Meer klanten en een breder assortiment zijn daar debet aan.

De expansiestrategie is een organische, wat inhoudt dat er niet overdreven veel in marketing en reclame wordt geïnvesteerd om maar snel zo veel mogelijk klanten te winnen. Daarom is de leiding blij met de honderdduizend Nederlandse klanten. Dat is een verdubbeling ten opzichte van het jaar ervoor en maar een druppel op een gloeiende plaat in internationaal perspectief.

Vente Privée heeft twintig miljoen leden die dagelijks voor een korte periode kunnen aanslaan op een ‘koopje van de dag’. Vaak is dat mode, maar het bedrijf verkoopt bijvoorbeeld ook reizen, wijn en muziek.

“In 2013 heeft vente-privee.com 10.100 flashsales gerealiseerd (+65 procent), ofwel zeventig miljoen producten, en zijn er per dag tussen de 50.000 en 150.000 pakketjes verzonden. Mede dankzij de 2,5 tot drie miljoen dagelijkse unieke bezoekers heeft Vente Privée vandaag de dag een totaal ledenaantal van twintig miljoen in de acht Europese landen waarin het bedrijf actief is.”

“De website kent daarnaast een verhoogde activiteit in de Verenigde Staten: achthonderd flash sales in 2013 met een omzet van vijftig miljoen dollar en een groei van honderd procent ten opzichte van 2012. Sinds de lancering van de mobiele app van de website, is het aandeel van de omzet via dit kanaal gestegen tot 35 procent.”

Een kwart van de omzet van de Nederlandse klanten is afkomstig van mobiele dragers. In Nederland werden afgelopen jaar 861 flash sales gehouden, de helft meer dan het jaar ervoor.

Foto: Frédéric Bisson (cc)

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond