Deel dit artikel
-

Vente Privée ontkent miljardenbod Amazon.com

Amazon.com zou twee miljard euro willen betalen om de Franse online kledingwinkel Vente Privée over te nemen. De leiding van het bedrijf ontkent echter.

Al langer doen geruchten de ronde als zou Vente Privée in het vizier zitten van grote Amerikaanse webwinkels. De namen van eBay en Amazon vielen verscheidene malen als belangstellenden voor dit rap groeiende Europese bedrijf.

Vandaag doet weblog Techcrunch een duit het zakje. De uitgave baseert zich op verscheidene bronnen wanneer het meldt dat de onderhandelingen met Amazon vorderen.

Het bedrijf van Jeff Bezos zou tot 2 miljard euro over hebben voor de social shopping community.

Een zegsman van Vente Privée ontkent aan Techcrunch echter dat er overnamegesprekken lopen. Een bron van Business Insider meldt dat er inderdaad over verkoop is onderhandeld, maar dat de gesprekken nu in de ijskast staan.

De Franse webwinkel is inmiddels in vijf grote Europese landen actief: Duitsland, Engeland, Frankrijk, Italië en Spanje.

Vente Privée is een besloten webwinkel waar A-merken tegen zeker 30 procent hun overschotten aanbieden, veelal kleding uit het nog lopende seizoen. Consumenten hebben enkel toegang tot de winkel als ze door een andere klant worden uitgenodigd. Per e-mail worden de ‘kortingsartikelen’ van die dag bekend gemaakt.

Vanwege het ‘club-karakter’ wordt dit soort bedrijven ook wel aangeduid met de term social shopping community. Emerce Magazine beschreef dit Europese verschijnsel in het voorjaar in het verhaal ‘Myserieuze webshops veroveren Europa’.

In 2006 ging het nu acht jaar oude Franse bedrijf over de grens van 100 miljoen euro omzet heen. Het jaar 2008 werd afgesloten met een omzet van 510 miljoen euro. Bij het huidige groeitempo zal de omzet rond 2011 over de miljard euro heen gaan. Sinds 2004 schrijft Vente Privée netto zwarte cijfers.

Vente Privée zou het volgende grote e-commercebedrijf zijn waarvan Amazon de concurrentiekracht neutraliseert middels een overname. Eerder dit jaar legde het bedrijf bijna 1 miljard dollar op tafel om Zappos.com te kopen, een bedrijf dat groot werd met handel in schoenen maar tegenwoordig breed op de kledingmarkt actief is. Vente Privée zou Amazons eerste grote Europese overname van een winkel zijn.

Foto: christopherpeterson (cc)

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond