Deel dit artikel
-

Venture Capitalist 3i bouwt netwerk voor portfolio

Venture Capitalist 3i wil met een uitgebreid extranet een online Keiretsu bouwen. Via het netwerk InsideEdge wil het bedrijf al haar bedrijven uit de investeringsportfolio samenbrengen. Guy Zaravatdjian, Managing Director van 3i Benelux: "InsideEdge zorgt voor een waardestijging van de bedrijven waarin wij investeren."

InsideEdge fungeert als de poort naar een internationaal netwerk en heeft als doel kennisvergaring en kennisoverdracht onder een groep van technologische bedrijven te vereenvoudigen. De site geeft ondernemers de mogelijkheid om met experts op technologisch gebied te communiceren, te discussiëren over verschillende vraagstukken en advies te krijgen van externe adviseurs.

De bouw van een dergelijk netwerk lijkt op het online bouwen van een Keiretsu; een nauw verweven web van meerdere bedrijven in verschillende competencies, zoals ook CMGI en in Nederland Newconomy doen. Deze trend ? het samenbrengen van het portfolio ? is al langer te zien in venture capital-land. De één doet dat door iedereen onder te brengen in één gebouw, de ander met formele en informele bijeenkomsten.

InsideEdge werd gisteren aan meer dan 600 managers van technologische bedrijven in de Millennium Dome te Londen geïntroduceerd. De managers waren onder andere afkomstig van World Active Television, RAW Communications, Motherwell Information
Systems en yet2.com.

3i heeft 34 kantoren door heel Europa, waaronder een kantoor in Amsterdam. Onlangs maakte 3i Europe plc Benelux investeringen bekend in de Nederlandse bedrijven Wellance en EC-gate. Verder heeft 3i kantoren in Azië en de Verenigde Staten. 3i heeft een portfolio met 3000 investeringen, waarvan de gecombineerde waarde meer dan 7,2 miljard Euro bedraagt. Het technologie portfolio van 3i heeft een omvang van 1,745 miljoen Euro, opgebouwd uit meer dan 600 bedrijven, en vertegenwoordigt 24,2% van 3i's totale portefeuille.

Deel dit bericht

1 Reactie

LucienBurm.Com

Op de vraag: Wat is precies een keiretsu?  http://www.corpwatch.org/trac/feature/planet/japan_k.html  Succes aan allen, LucienStartup2date.com

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond