Deel dit artikel
-

Verlies Newconomy nog hoger door afwaardering Wish

Het verlies van Newconomy komt nog hoger uit dan eerder is begroot door de tijdelijke bestuurder Kees Scholtes. Door een grote afwaardering van de gratis provider Wish/Noknok, zal het verlies over 2000 tussen de 65 en 70 miljoen euro uitkomen, ongeveer dertig miljoen hoger dan eerst begroot. Wel heeft Newconomy een overeenkomst gesloten met ABN Amro over de voortgang van het bedrijf.

Ook is, zoals eerder vermeld is, de zaak Pieterman opgelost. De oud-eigenaar van Wish zal niet worden betaald in cash. Newconomy meldt daarover: "Er is nu een herziene overeenkomst bereikt met Pieterman, waarbij de aanspraak op 18 miljoen euro wordt vervangen door een andere regeling. In het kader van deze overeenkomst zal Newconomy onder andere een uitgifte van maximaal 3 miljoen nieuwe aandelen doen, waarvan de eerste 1,5 miljoen nieuwe aandelen eind april 2001 zullen worden uitgegeven. Bovendien zijn er afspraken gemaakt over de verdeling van de mogelijke opbrengsten in de toekomst van de aandelen Wish/NokNok in het bezit van Newconomy.De gemaakt afspraken zullen in ieder geval niet tot verdere cash betalingen van Newconomy aan Pieterman leiden."
Tegen de huidige koers zullen de aandelen echter niet meer dan 3,5 miljoen euro opleveren.

Verder is er 'financiele ruimte' verkregen om de bedrijfsvoering door te zetten. ABN Amro is de financier. Met het geld moet de onderneming het in ieder geval vijftien maanden uithouden. Het nieuwe plan houdt wel in dat er een flinke afwaardering wordt gedaan bij Wish/Noknok. Hiermee wordt het verlies over 2000 nog eens dertig miljoen euro hoger. Newconomy zal in "sterk afgeslankte vorm" voortgezet worden. In die periode zal het bestuur zich opnieuw buigen over een te volgen strategie.
Het verlies komt nu op een bedrag tussen de 65 en 70 miljoen euro. Ter vergelijking: Met de beursgang haalde het bedrijf iets meer dan 65 miljoen euro op.

De toelichting op het uitgewerkte plan, de definitieve jaarcijfers, alsmede het jaarverslag en voorstellen voor de invulling van diverse bestuursfuncties zullen uiterlijk 23 april worden gepresenteerd.

Deel dit bericht

3 Reacties

Martijn de Beijer

Geinig dat ABN AMRO toch nog vertrouwen heeft in de club. Vind ik wel een positief geluid en daar was ik wel weer aan toe.Succes & ik hoop dat het lukt.

Paul

ABN zakt steeds verder weg… Newconomy was niets, is niets, en zal nooit iets worden. Niet de juiste mensen, niet de juiste investeringen, niet de juiste strategie. Waarom staat het aandeel in vredesnaam nog op 1.13??

Jeroen

Ik vernam net van de columnist van mijn site dat de financiële ruimte die door ABN AMRO beschikbaar is gesteld mede (met name?) bedoeld is om de salarissen te kunnen betalen zodat men nog eens 15 maanden kan nadenken over weer een nieuwe strategie. Ik heb het persbericht van Newconomy gelezen en er blijkt inderdaad 15 maanden te staan. Dan zijn de meeste deelnemingen toch al lang failliet? Of is dat nu juist de bedoeling? Ik vind het vreemd dat er zo weinig aandacht aan de deelnemingen wordt geschonken in het persbericht. Daar zou het toch om moeten draaien: het succesvol maken van een paar van deze deelnemingen. Tsja, als internet ?met de snelheid van het licht gaat? dan kun je wel 15 maanden nadenken over een Nieuwe Strategie, maar die is dan toch alweer verouderd. Jammer dat er niet nu knopen worden doorgehakt: bepaal met wie je verder wil en geef de andere deelnemingen gratis hun aandelen terug. Dan weet iedereen waar hij (of zij) aan toe is en kunnen we verder.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond