Deel dit artikel
-

Vermeende flop iPhone 5C verkoopt beter dan BlackBerry en Windows Phone

Apples middenmoot smartphone 5C heeft beter verkocht dan verwacht. Sterker nog: het passeerde zelfs de Samsung S4. Die conclusie trekt AppleInsider op basis van ruwe schattingen.

De iPhone 5C heette de afgelopen maanden de flop van Apple. Apple-klanten zouden het toestel volledig negeren ten faveure van de meer gevanceerde 5s. Die laatste heeft inderdaad beter verkocht, maar de 5C bleek gewilder dan verwacht. Exacte verkoopcijfers ontbreken, maar AppleInsider baseert zich onder meer op gegevens van de vier grote mobiele aanbieders in de VS. Daar staat de iPhone 5C standaard in de top drie van meest verkochte toestellen.

Er zijn ruwe schattingen dat Apple in het laatste kwartaal wereldwijd 31,9 miljoen exemplaren van de iPhone 5C heeft verkocht, tegen 6,4 miljoen iPhones 4S en 51 miljoen iPhones S5. Dat is twee keer zoveel als er BlackBerry’s zijn verkocht, of Windows Phones van Nokia. Van Samsungs vlaggenschip Galaxy S4 zouden in het laatste kwartaal ‘slechts’ negen miljoen exemplaren zijn verkocht. Ook de LG G2 bleef achter bij de iPhone 5C.

Volgens AppeInsider heeft Apple vooral geprofiteerd van Androidgebruikers die de overstap waagden door de lagere prijs. In Nederland kost de goedkoopste 5C 599 euro zonder abonnement. De 5S is honderd euro duurder.

Deel dit bericht

2 Reacties

Z.eur

>>Blackberry’s zijn verkocht, of Windows Phones van Nokia
Tja, dan noem je ook 2 toppers….

van Deurzen

@Z.eur = @Z.uur?
Ik heb alle3 gehad, en er is niks mis met een Lumia met WP. Sterker nog, ik hoef de WP minder vaak opnieuw op te starten dan mn laatste Android (eigenlijk nooit). Marketing wise gaat er gewoon iets mis met WP/Nokia waardoor het aanbod apps lager ligt etc etc.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond