Deel dit artikel
-

Versatel: videochatten met settopbox

Versatel zendt niet alleen voetbalbeelden uit, maar sinds afgelopen weekeinde ook films. Verder is Versatel van plan videocommunicatie aan te bieden door settopboxjes te leveren met ingebouwde camera's. Dat zegt chief operations officer Aad Beekhuis.

Volgens Beekhuis heeft Versatel de settopboxjes met camera’s al getest. “We hebben de kastjes met een camera erin al liggen. Ze zijn up and running,” zegt hij tegen Emerce. “We willen ze uiteindelijk aanbieden aan speciale doelgroepen.” Beekhuis denkt daarbij onder meer aan ouderen en bedrijven.

De camera’s maken domoticatoepassingen (zorg op afstand) mogelijk. Beekhuis: “Stel je hierbij voor dat je oudere mensen zo’n ding geeft en als er dan bijvoorbeeld iets mis gaat bij het meten van de bloeddruk dan kunnen ze de camera aanzetten en krijgen meteen ze hun zoon of dochter, of een hulpverlener, op het tv-scherm.”

Een andere toepassing van de settopboxen met camera’s ligt volgens Beekhuis in het bedrijfsleven. “Als je bijvoorbeeld een hypotheek wilt afsluiten is het toch fijn om de persoon aan de andere kant te zien. Dat zou er ook mee kunnen. De camera’s hebben we nu al staan, maar we gebruiken ze nog niet. Voor speciale doelgroepen gaan we dit invoeren.”

Films en tv-zenders

Sinds dit weekend kunnen Versatel-abonnees behalve voetbal ook films bekijken. “We hebben er nu al films opzitten en er komen er nog meer bij. De huidige films draaien proef. Je moet het zien als extraatje vanwege alle technische problemen waarmee de nieuwe abonnees geconfronteerd werden. Er zijn wat dingen geweest die fout zijn gegaan. Dat is honderd procent waar. Vandaag hebben we hierover een brief aan de abonnees gestuurd.”

Op termijn komen ook reguliere tv-kanalen bij het Versatel-aanbod. “We zijn een intermediair, we hebben nu ons eigen medium,” aldus Beekhuis.

Daarnaast werkt Versatel volgens hem aan ’een pc-client’. Daarmee kunnen abonnees ook op het computerscherm naar de tv-beelden kijken. “Daar zijn we nu mee aan het werk. Het werkt nog niet helemaal.”

Hij maakt zich niet zo druk over mogelijkheden om het systeem te hacken. “Op de settopbox zit wel encryptie. Op de internetstreams nog niet. Maar ja, alles is te kraken.”

Deel dit bericht

1 Reactie

Klaas

"Sinds dit weekend kunnen Versatel-abonnees behalve voetbal ook films bekijken." De redactie mag wel iets kritischer de PR mededeling van Versatel overnemen. Een deel van de Versatel abonnees kan voetbal kijken. Ik zou voor zorg op afstand niet afhankelijk willen zijn van Versatel. Een voetbalwedstrijd missen is tot daar aan toe, maar geen hulp kunnen krijgen omdat Versatel de stroom niet aankan lijkt met toch erg onhandig. Ik vraag me af wie de speciale doelgroepen zijn. Ik denk mensen die beloven het product absoluut niet te gebruiken en nooit naar de helpdesk te bellen.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond