Deel dit artikel
-

‘Vertrouwen in IT-dienstverlener Centric dramatisch gedaald’

Het vertrouwen in IT dienstverlener Centric blijkt fors gedaald na de komst van de illustere Rian van Rijbroek, de vriendin van topman Gerard Sanderink.

Dat blijkt uit het jaarlijkse onderzoek van adviesbureau Quint samen met Whitelane Research, waaruit RTVOost citeert.

Vorig jaar stond Centric nog bovenaan de lijst, met een gemiddelde klanttevredenheid van 79 procent. Een jaar later staat het bedrijf van Sanderink op de één na laatste plek.

Het onderzoek wordt gehouden onder tweehonderd Nederlandse organisaties die per jaar meer dan 1 miljoen euro aan externe IT-diensten afnemen.

De gehele top van Centric (4500 werknemers) is in korte tijd opgestapt sinds Van Rijbroek beveiligingsadviezen verleent aan het bedrijf. Vijf topmensen zijn verdwenen naar branchegenoot Cegeka, waaronder drie bestuurders – CEO Karim Henkens, CFO Carolien van der Werf en COO Hans Schrijver – en directeur Outsourcing Roland Plomp.

Aan de expertise van Van Rijbroek wordt getwijfeld sinds plagiaat en onjuistheden werden ontdekt in een boek dat zij schreef met voormalig minister Willem Vermeend. De politie-eenheid Oost-Brabant startte eind vorig jaar nog een onderzoek naar een ongewenste relatie tussen een digitaal rechercheur en Van Rijbroek.

‘Nee, Rian gaat die divisie niet leiden, maar ze gaat wel voor input zorgen’, vertelde Sanderink vorig jaar in interviews na de nodige negatieve publiciteit hierover. Dat is kennelijk niet wat klanten wilden horen.

Het bedrijf heeft vrijdag nog maar eens gereageerd op de vele negatieve publiciteit rond het bedrijf. Centric spreekt van ‘ongefundeerde geruchten’. ‘Centric is door haar positie in de markt vitaal voor de Nederlandse (digitale) infrastructuur. Naar aanleiding van Kamervragen heeft de Minister – kort gezegd – bevestigd dat onze dienstverlening op het vereiste niveau is en zal blijven.’

Centric noemt als belangrijke klant de Nederlandsche Bank (DNB) die alle datacenter-diensten, netwerkdiensten, servicedesk- en werkplekdiensten afneemt van Centric Netherlands. ‘DNB neemt geen diensten af van Centric die betrekking hebben op de informatiebeveiliging en cybersecurity. Dat geldt ook voor het leveren van diensten op het gebied van applicatieontwikkeling en –beheer.’

Foto Reklatekst

Deel dit bericht

3 Reacties

Benjamin Truijen - Stichting Bee Ideas

1 miljoen euro lijkt me een beetje weinig geld voor externe diensten. 1 miljard?

Jammer dat z’n mooi bedrijf zo lang stabiel met 14000 medewerkers door de negatieve aandacht zo onderuit gaat. Kracht van sociale media zeg maar.

Volg het op de voet en benieuwd hoe anderen dit zien.

Moenen

Nou mooi bedrijf zou ik het niet noemen. 12 jaar geleden weren werknemers van alles belooft, maar nooit waar gemaakt.

Emile van Bergen - E-Advies

Door de sociale media? Door de Greet Hofmans van de IT-wereld, liever gezegd.

Zie https://www.gids.tv/video/187353/zondag-met-lubach-de-charlatan-heeft-centric-directeur-in-haar-macht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond