Deel dit artikel
-

Verzekeringssite.nl in Engelse handen

Het Engelse BGL Group neemt een meerderheidsbelang in Verzekeringssite.nl. De vergelijker voor verzekeringen blijft onder eigen naam actief.

BGL Group krijgt 85 procent van de aandelen in Verzekeringssite.nl in handen. De overige vijftien procent blijft bij oprichter Erik Hordijk. Het is niet bekend hoeveel de Engelse tussenpersoon op de verzekeringsmarkt betaalt voor de overname. Evenmin is duidelijk of er afspraken zijn gemaakt over de overname van de resterende aandelen.

Naar nu blijkt, werd de overeenkomst eind vorige week getekend.

De Nederlandse overname is de tweede buitenlandse acquisitie van BGL Group. Eind 2010 namen ze al het Franse Courtanet over.

De Engelsen bedienen naar eigen zeggen zeker vier miljoen consumenten met online advies rondom het afsluiten van verzekeringen. Dat doen ze met negen merken. Verzekeringssite.nl uit Haarlem is de tiende.

BGL Group boekte in het gebroken boekjaar 2010/2011 een winst voor belasting van 92 miljoen euro. Het boekjaar eindigt eind juni. Na de zomer worden de resultaten van 2011/2012 gepubliceerd.

Eind 2011 verloor een andere online vergelijker van verzekeringen zijn onafhankelijkheid. In december nam verzekeraar Achmea Independer.nl over.

Foto: Hey Paul (cc)

Deel dit bericht

3 Reacties

Michiel

De markt voor vergelijkers is naar voorbeeld van de Engelse markt aardig aan het opwarmen. Consumenten sluiten steeds vaker direct bij een vergelijker af. We zijn benieuwd naar de campagne en toekomstplannen van Verzekeringssite.

Evelien

Wie gaat er nu eindelijk een klacht indienen over de misleidende naam ‘Independer’ ?

Hans

Jijzelf Evelien?
Als je er zo druk over maakt; gewoon doen!

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond