Deel dit artikel
-

Viaplay verpest Nederlandse introductie, maar komt met compensatie

Ruim de helft van de kijkers van Viaplay overweegt zijn abonnement op te zeggen als gevolg van de aanhoudende technische problemen van het videoplatform. Ook dit weekend deden abonnees hun beklag op Twitter.

Sinds de introductie in maart heeft Viaplay, grotendeels vanwege de Formule 1 races, tussen de 500.000 en 700.000 abonnees.

Uit onderzoek van Telecompaper blijkt echter dat slechts 49 procent van abonnees het abonnement wil verlengen.

Het platform wordt nog altijd geplaagd door beeldproblemen, vooral bij Formule 1 en in mindere mate ook bij darts. Er zijn aanhoudend haperingen, waarbij de livestream soms helemaal niet meer in beweging is te krijgen. Ook worden de beelden niet in de beloofde kwaliteit Full HD 1080p geleverd. Abonnees kunnen de helpdesk intussen niet bereiken.

De Consumentenbond wil dat klanten van streamingdienst Viaplay gecompenseerd worden voor de slechte kwaliteit van de Formule 1-streams. Het bedrijf heeft die compensatie inmiddels toegezegd. Om in aanmerking te komen voor compensatie moeten consumenten kunnen bewijzen dat de dienst niet goed werkt. Én aantonen dat hun apparatuur en netwerk aan de vereisten voldoen. Daarom adviseert de Consumentenbond klanten om vast te leggen dat de streamingdienst problemen geeft. Dat kan bijvoorbeeld door een foto of een filmpje van hun scherm te maken.

Racefans hebben een alternatief: F1 TV Pro, dat met 65 euro per jaar ook nog goedkoper is.

 

 

Deel dit bericht

4 Reacties

Simon

F1 TV Pro is top :-)!

Het Engelse commentaar is overigens echt een genot om naar te luisteren! Ze maken er een waar spektakel van, aanrader dus!

E.v. de kooning

Ook ik heb F1 tv pro en dat is echt top!! Ik stream het commentaar van Olav en Jack via Grandprix radio.

Driek

De waardering van de app in de play store is 2.3 sterren, dat is uitzonderlijk laag. Maar het ligt aan de kijkers houden ze vol.
ViaPlay is een voorbeeld van modern ondernemen: veel investeren om een (bijna) monopolie te verwerven en achtereenvolgens de kosten minimaliseren om zoveel mogelijk geld binnen te slepen want dat moet van de aandeelhouders.
Kwaliteit van het product en klanttevredenheid komt onderaan de lijst.
Enig probleem van F1 TV is dat je alleen met creditcard kunt betalen maar gelukkig bestaan er prepaid creditcards.

Jos owsianny

Dit is de 3 keer dat storing heb gehad

Gr

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond