Deel dit artikel
-

[video] Advertentienetwerk jongerensites van start

Drie internetuitgevers richten in Nederland een advertentieplatform op, speciaal gericht op jongeren. Het initiatief wordt getrokken door Habbo, Funnygames.nl en Eccky. Het platform staat open voor toetreding van derden.

Gisteren ging het advertentieplatform JongBereik.nl van start, een project waarin Sulake/Telegraaf, MediaRepublic en Tibaco Internet Media samenwerken via hun respectievelijke jongerenprojecten.

“[We zijn]  in staat bannerpakketten aan te bieden met een gegarandeerd uniek bereik van 1.000.000 jongeren van 10 tot en met 19 jaar. Voor de pakketten is een ‘awareness’- en ‘traffic’-variant beschikbaar”, aldus een geschreven toelichting.

Tussen de sites Habbo.nl, Funnygames.nl en Eccky.nl zit, in termen van gebruikersgroepen, amper overlap. Dat vergroot het unieke bereik van een reclameactie. Volgens de initiatiefnemers overlappen de sites slechts voor 5 procent. Dat percentage kan toenemen zodra er andere jongerensites toetreden tot het netwerk, aldus Peter Warman en Lennaert Schuijt in onderstaande video.

Warman heeft de totstandkoming van Jongbereik.nl gecoördineerd vanuit Newzoo. Schuijt is werkzaam bij Tibaco.

Deel dit bericht

4 Reacties

Peter Warman

Even ter aanvulling: Jongbereik.nl zal zich puur richten op grote standaardpakketten met een goede prijs/kwaliteitverhouding opgezet rondom specifieke doelstellingen en doelgroepen van adverteerders en wil dus absoluut geen WebAds of AdLink achtige partij worden. Sterker nog, het overgrote deel van het advertentieaanbod van de merken wordt individueel aan de man gebracht al dan niet in samwerking met een "ad agency". Uitbreiding zal dus erg selectief gebeuren.

goede spreiding ouwe voor Habbo

50 % Funnygames.nl35 % Funnygames.nl15 % Eccky.nl

Klaasbla

Vergelijk: "Zekerheid: advertenties bereiken potentieel meer dan 55% van de tieners in Nederland." met: "[We zijn] in staat bannerpakketten aan te bieden met een gegarandeerd uniek bereik van 1.000.000 jongeren van 10 tot en met 19 jaar." Tja, en welke bronnen/onderzoek?

Peter Davelaar

Leuk initiatief, eindelijk wat game advertising mogelijkheden in hapklare brokken aangeboden. Goede zet om het aantal partijen selectief te houden en zo de overlap te vermijden. Ben wel benieuwd hoe die 5% overlap gemeten is. Het is verder helder wat je koopt en zo is het makkelijk te intergreren in je marketingcampagne.  Peter Davelaar http://www.gameads.nl

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond