Deel dit artikel
-

[Video] Blom boert goed met social media

Social Media-expert Erwin Blom richtte vorig jaar het bedrijf The Crowd op. Inmiddels kan hij prima leven van social media, zo laat hij weten. “We doen een combinatie van dingen, strategie, advies en projecten.”

Als voorbeeld noemt hij de crowdsourcing-opdracht om met het publiek een wijk te ontwikkelen in het Friese Smallingerland. “We zijn nu ruim een jaar bezig en er komen binnenkort 3 voorstellen uit.” Uit die voorstellen moet ook daadwerkelijk een wijk voortkomen. Het mooie hieraan meent Blom is dat het publiek hier in een vroege fase bij de ontwikkeling wordt betrokken.

Commerciële voorbeelden zijn er ook genoeg. The Crowds is bezig met een sociale televisiegids voor een commercieel omroepblad en zet bijvoorbeeld ‘2.0-dingen’ neer in de gezondheidszorg.

Erwin Blom is geïnterviewd door Hans Voorn van Jaap.nl.

Deel dit bericht

7 Reacties

Pter

Anderhalf jaar bezig, en het enige benoembare resultaat is dat 1 project waarschijnlijk eind volgend jaar drie idee?n oplevert?

John

"We zijn nu ruim een jaar bezig en er komen binnenkort 3 voorstellen uit." Uit die voorstellen moet ook daadwerkelijk een wijk voortkomen.  Sjonge jonge, wat een succes. Ambtenaren jagen er weer eens belastinggeld doorheen omdat ze zelf niets kunnen verzinnen. Triest dit verhaal. Is dit nou het voorbeeld? Dit bedrijf is niet meer dan een parasiet.

henk

Met alle respect maar wat is de nieuwswaarde?

Henk

Oh ja…bijvoorbeeld ?2.0-dingen' neer in de gezondheidszorg.

Joost

Wat een leeg verhaal. Zelden zo'n armetierige opsomming gezien van non-projecten. Dat ie ervan kan leven lijkt me sterk. Get a live dan kun je werkelijk leven….

Hans

Het lijkt de Telegraaf site wel. Leuk item!

humedia

Subsidiemodel is geen businessmodel.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond