Deel dit artikel
-

[Video] Concurrentie voor online reisbureau Expedia

Cameron Jones, Director business development van het affiliate netwerk van Expedia, een van de grootste online reisbureaus ter wereld, ondervindt genoeg competitie: “Het is goed dat we vroeg in de markt aanwezig waren en dat we daarmee een sterk merk hebben opgebouwd.” Emerce sprak met hem.

Expedia, vroeger onderdeel van Microsoft, die het in 1998 van de hand deed, stak in de begindagen vooral veel geld in offline marketing. “Daarmee hebben we in veel landen een sterk merk opgebouwd”, aldus Jones.  Tegenwoordig gaat praktisch het hele budget op aan online: “Er is een verandering in de manier waarop je traffic koopt.”

Nu er meer partijen opstaan voelt ook Expedia, bekend van onder meer Hotels.com de concurrentie. “Tripadvisor is ons sociale netwerk voor hotelreviews.” Het Nederlandse Zoover is een van de concurrenten op dit gebied.

Op Tripadvisor helpt Expedia de consument de juiste hotelkamer te vinden. Aan de andere kant verkoopt Expedia onder meer hotels en vluchten.

De grootste bedreiging momenteel is de ruis onder controle houden. Jones: “Steeds meer hotels melden zich aan en we moeten social media integreren. Tegelijkertijd moet je het overzichtelijk houden voor de klant.” Expedia presenteert zoveel mogelijk opties zodat de consument zelf een keuze kan maken. “Zoveel mogelijk hotels op alle plekken ter wereld. Wij hebben goede prijzen, dat zorgt weer voor goede conversie.”

In de toekomst ziet Jones een grotere rol weggelegd voor mobiel in de reisbranche: “Er zijn nog weinig transacties via mobiele platforms, maar het is wel de juiste weg om in te slaan.”

Interview Cameron Jones from Redactie Emerce on Vimeo.

Deel dit bericht

1 Reacties

Erik de Jong

Expedia is een goed voorbeeld van full service Travel agency. Ongetwijfeld draait het ook bij hun om sales, maar zij laten duideijk zien hoe de klant centraal wordt gezet. Door gepast, maar ook het grootste, aanbod te hebben in producten, maar ook diensten als TripAdvisor en Seatguru. De ontwikkeling naar mobile biedt realtime, regio getarget aanbod; afwachten wanneer dat in Nederland voor Expedia.nl en Hotels.com wordt gelanceerd.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond