Deel dit artikel
-

Video steeds belangrijker voor Twitter

Twitter is vooral bekend als een chatdienst voor berichtjes van maximaal 140 tekens. Video wordt echter steeds belangrijker, aldus topman Dick Costolo.

De directeur gaf afgelopen nacht een toelichting op de kwartaalcijfers aan de financiële markt. Daarin werd duidelijk dat er veel aandacht wordt besteed aan video, zowel voor de gebruikers als adverteerders.

“Website cards, mobile app downloads en promoted video zijn de grootste drijvers achter de groei van promoted Tweets”, het reclamevehikel waarmee het bedrijf afgelopen een omzet realiseerde van 1,4 miljard dollar “Promoted video is nog in beta” en is dus nog niet voor iedere adverteerder beschikbaar.

Costolo werkt in grote lijnen vanuit drie strategische doelen: de basisdienst verbeteren, het gebruik van Twitter nog laagdrempeliger maken – en als derde – nieuwe applicaties en diensten bouwen. Voorbeelden daarvan zijn betere leestips voor in- en uitgelogde gebruikers en de introductie van videotweets.

Videotweets zijn nog meer heel recent ingevoerd. Tot voor kort werkte Twitter enkel met Vine-video’s. Die duren niet langer dan zes seconden. Dagelijks worden er anderhalf miljard videoclips afgespeeld. De nieuwe video-optie kent die beperking in tijd niet en zal de tot meer creatie en consumptie leiden, meent de topman.

“We brengen video naar Twitter via uitgevers en adverteerders via ons ‘amplify-programma en de uitrol van video.twitter.com voor professionele uitgevers.”

Verwachtingen spreekt Costolo niet uit over het videosegment. “Er zit nog veel meer in de pijplijn voor mobiele video. Ik investeer er persoonlijk ook behoorlijk veel tijd in.”

Foto: Frank Vallet (cc)

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond